Πέντε αξεσουάρ που θέλουμε σε ένα μεταχειρισμένο Ι.Χ.

Τι εξοπλισμό πρέπει να έχει το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, που ψάχνουμε; Γιατί οι καιροί έχουν αλλάξει και δεν αρκούν πλέον τα ηλεκτρικά παράθυρα και το αιρ-κοντίσιον!

Οι προδιαγραφές των αυτοκινήτων μας αλλάζουν με καταιγιστικούς ρυθμούς και μαζί με αυτές αναθεωρούν και οι υποψήφιοι αγοραστές μεταχειρισμένων Ι.Χ. τις απαιτήσεις τους προς τα…πάνω. Πριν όχι και πολλά χρόνια, τα πράγματα ήταν απλά. Ένα μοντέλο από δεύτερο χέρι αρκούσε να διαθέτει αιρ-κοντίσιον, ηλεκτρικά παράθυρα τουλάχιστον εμπρός, υδραυλικό τιμόνι, τηλεχειριζόμενες, κεντρικές κλειδαριές και μετωπικούς αερόσακους για τον οδηγό και τον συνοδηγό.

Σήμερα θεωρούνται πλέον τέτοιου είδους εξοπλισμοί αυτονόητοι και ο πελάτης που ενδιαφέρεται για μεταχειρισμένο αυτοκίνητο εστιάζει σε αξεσουάρ διαφορετικής λογικής με επίκεντρο την ψηφιακή τεχνολογία. Ας δούμε, ποια είναι αυτά.

 

1. Σύστημα πολυμέσων

Παλιά λέγαμε, ότι μπορείς να καταλάβεις τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου, όταν τον βλέπεις πώς οδηγεί. Σήμερα τον καταλαβαίνουμε από τη συμπεριφορά του, όταν σέρνεται το Ιντερνετ στον υπολογιστή του. Με άλλα λόγια, ένα καλό μεταχειρισμένο πρέπει να διαθέτει ένα μοντέρνο σύστημα πολυμέσων με δυνατότητες συνδεσιμότητας με το Διαδίκτυο και με το Smartphone. Aν μάλιστα υπάρχει και μία σχετικά μεγάλη οθόνη, ακόμη καλύτερα. Μην ξεχνάτε, ότι όλα τα καινούρια μοντέλα –ακόμη και των μικρότερων κατηγοριών- δεν βγαίνουν πλέον στο εμπόριο χωρίς τέτοια συστήματα. Επίσης ένα αξιοπρεπές σύστημα πολυμέσων μας χρησιμεύει και ως σύστημα πλοήγησης.

 

2. Ηλεκτρονικοί παρκαδόροι

Και ο καλύτερος οδηγός χαίρεται, όταν υπάρχει στο αυτοκίνητό του κάποιος «καθοδηγητής παρκαρίσματος», που είναι καλοδεχούμενος ακόμη και αν πρόκειται για τους απλούς αισθητήρες απόστασης με τις προειδοποιητικές ηχητικές και οπτικές ενδείξεις. Εννοείται, ότι η καλύτερη λύση είναι οι κάμερες οπισθοπορείας, όμως θα τις βρείτε δύσκολα σε μεταχειρισμένα Ι.Χ. κάποιας ηλικίας, εκτός και αν πρόκειται για πολυτελή μοντέλα μεγαλύτερων κατηγοριών.

 

3. Σύνδεση Bluetooth

Είναι ο συνδετικός μας κρίκος μεταξύ του Smartphone και του συστήματος πολυμέσων, άρα απαραίτητο. Κοιτάξτε επίσης, αν συνδυάζεται και με σύστημα ανοιχτής ακρόασης, που τείνει να γίνει πλέον αυτονόητο.

 

4. Ζάντες αλουμινίου

Αποτελεί διαχρονική αξία στον κατάλογο των αξεσουάρ. Οι ζάντες ελαφρού κράματος (όπως είναι η σωστή ονομασία τους) ομορφαίνουν το αυτοκίνητο, μειώνουν το βάρος του και χρειάζονται…προσοχή στους ελληνικούς δρόμους. Φαίνεται ότι έχουν κερδίσει οριστικά τη μάχη απέναντι στις κλασικές σιδερένιες ζάντες, οπότε γιατί να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο Ι.Χ. με ξεπερασμένο εξοπλισμό;

 

5. Αυτόματος κλιματισμός

Και εδώ ισχύει ό,τι και για τις ζάντες αλουμινίου. Δηλαδή σε λίγα χρόνια δεν θα λανσάρονται καινούρια αυτοκίνητα με απλό αιρ-κοντίσιον, παρά μόνον με συστήματα αυτόματου κλιματισμού, όπου μπορείς να ρυθμίσεις με ακρίβεια τη θερμοκρασία.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Πώς να φτιάξεις μια σωστή αγγελία για να πουλήσεις το μεταχειρισμένο σου.

Πώς θα πουλήσεις εύκολα το αυτοκίνητό σου...

Υπολογίστε το κέρδος σε... χρήμα του diesel έναντι της βενζίνης

ΑΓΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΒΕΝΖΙΝΗΣ Ή ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ: ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

Πώς να επιλέξετε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο και τι πρέπει να προσέξετε

Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ το νέο app του carwall.gr...!!!

 

  • 27/11/2016 21:02:07
  • 5079
  • Service-Χρήσιμα
  • Μοίρασμα

Κατηγορίες

menumaster.gr

Έπεσε η τιμή τους!

GARAGE