Πώς να επιλέξετε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο και τι πρέπει να προσέξετε

Η επιλογή ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου δεν είναι εύκολη υπόθεση. Οι ευκαιρίες είναι πολλές, όμως άλλες τόσες είναι και οι παγίδες που κρύβονται μέχρι να καταλήξουμε στην ιδανική επιλογή, που καλύπτει σε μεγάλο βαθμό τις πραγματικές μας ανάγκες και μπορεί να θεωρηθεί "value for money".

Συγκεντρώσαμε όλα όσα θα πρέπει να προσέξετε και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε, ώστε να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις.

Το πρώτο που πρέπει να κάνει ο υποψήφιος αγοραστής είναι να καταλήξει σε ένα ρεαλιστικό budget το οποίο μπορεί να διαθέσει.

Έπειτα, πρέπει να κάνει μια πλήρη έρευνα αγοράς για το μοντέλο ή τα μοντέλα που τον ενδιαφέρουν και να μαζέψει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες.

Διαβάστε σχόλια και κριτικές σε sites και blogs τόσο όταν λανσαρίστηκε το μοντέλο όσο και σημερινά.

Εξετάστε τις προσφορές και τις πιθανές εγγυήσεις που παρέχονται από τους εμπόρους για να είστε εξασφαλισμένοι σε περίπτωση οποιουδήποτε προβλήματος μετά την αγορά. 

Μην αγοράζετε παρορμητικά.

Ελέγξτε εξονυχιστικά το αυτοκίνητο σε φιλικό συνεργείο ή με τον μηχανικό που εμπιστεύεστε.

Εάν δεν έχετε, υπάρχουν εταιρείες οι οποίες με ένα τηλέφωνο κλείνετε ραντεβού και με μικρό κόστος ελέγχουν το αυτοκίνητο για λογαριασμό σας.

Εξετάστε τα χρηματοδοτικά προγράμματα των εμπόρων μεταχειρισμένων. Μπορεί να βρείτε μια πραγματική ευκαιρία που να υπερβαίνει για λίγο το budget σας, όμως μέσα από ένα πολύ καλό χρηματοδοτικό πρόγραμμα να μπορείτε τελικά να αποκτήσετε το αυτοκίνητο που επιθυμείτε με χαμηλό επιτόκιο και πολύ χαμηλό ποσό δόσης.

Είναι επίσης αρκετά σημαντικό να γνωρίζετε τον προηγούμενο ιδιοκτήτη είτε πρόκειται για αγορά μέσω εμπόρου, όπου δεν πρέπει να διστάσετε να ρωτήσετε, είτε για αγορά από ιδιώτη.

Σε περίπτωση αγοράς από ιδιώτη δείτε αν είναι αξιόπιστος και δεκτικός σε ερωτήσεις σχετικά με το ιστορικό και όποιες πιθανές ζημιές του αυτοκινήτου. Έχει σωστά συντηρημένο αυτοκίνητο; Υπάρχει το βιβλίο service; Ζητήστε πάντα και όλα τα άλλα απαραίτητα έγγραφα του αυτοκινήτου όπως την κάρτα καυσαερίων και τον έλεγχο ΚΤΕΟ.

Κάντε οπωσδήποτε ένα test drive. Όλο και περισσότεροι έμποροι σας δίνουν πλέον αυτήν τη δυνατότητα.

Μια κρύα μηχανή “λέει” πάντα την αλήθεια. Παρατηρήστε τον ήχο της για τυχόν κραδασμούς ή περίεργους θορύβους ειδικά τη στιγμή που βάζετε εμπρός και ξεκινάτε.

Δοκιμάστε εφόσον είναι εφικτό για τουλάχιστον 15 λεπτά το αυτοκίνητο σε διάφορους τύπους οδοστρώματος. Δείτε αν η ανάρτηση είναι ζυγοσταθμισμένη και αν σας παρέχει μια άνετη και εύκολη οδήγηση.

Τέλος, εξετάστε τυχόν τριξίματα στο εσωτερικό της καμπίνας και οπωσδήποτε την κατάσταση των φρένων και των ελαστικών.

 

 

Διαβάστε επίσης:

ΑΓΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΒΕΝΖΙΝΗΣ Ή ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ: ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

Δεν έχετε περάσει ΚΤΕΟ στο όχημά σας; Μάθετε τι κυρώσεις σας περιμένουν

Πώς να ελαχιστοποιήσετε την κατανάλωση καυσίμου του αυτοκινήτου σας

  • 25/04/2016 10:54:24
  • 5386
  • Service-Χρήσιμα
  • Μοίρασμα

Κατηγορίες

menumaster.gr

Έπεσε η τιμή τους!

GARAGE