Το Νέο Opel Corsa, Σπορ, Κομψό, Οικονομικό (photos & vid)

Η έκτη γενιά του Opel Corsa είναι το κατάλληλο αυτοκίνητο για όλους. Το μικρό bestseller διατίθεται για παραγγελία από τον Ιούνιο, ως ηλεκτρική έκδοση (με μπαταρία), Corsa-e, για πρώτη φορά.

Η παραγγελιοληψία για τις εκδόσεις με κλασικούς κινητήρες καύσης που είναι πιο αποδοτικοί, πιο προηγμένοι και πιο δυναμικοί ήδη ξεκίνησε στις αρχές Ιουλίου. Το νέο Corsa γιόρτασε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο και ψηφίστηκε  “Company Car Of The Year” στη μικρή κατηγορία αυτοκινήτων από τους αναγνώστες του Auto Bild. Το  «μικρό» της Opel είναι επίσης υποψήφιο για το βραβείο του θεσμού AUTOBEST “Best Buy Cars of Europe” 2020.

Οι πωλήσεις του πεντάθυρου μοντέλου, μήκους 4,06 m, ξεκινούν με ιδιαίτερα οικονομικά μηχανικά σύνολα βενζίνης και diesel που αποδίδουν από 55kW (75hp) έως 96kW (130hp). Όλες οι εκδόσεις κινητήρων υπόσχονται μέτρια κατανάλωση και μία απολαυστική οδηγική εμπειρία (κατανάλωση καυσίμου NEDC1:  στην πόλη 5,5-3,7 l/100km, εκτός πόλης 4,2-2,9 l/100km, μικτός κύκλος 4,7-3,2 l/100km, 106-85 g/km CO2, WLTP2: μικτός κύκλος 6,2-4,0 l/100 km, 140-105 g/km CO2, όλες οι τιμές είναι προκαταρκτικές).

Στην κορυφή της γκάμας κιβωτίων ταχυτήτων βρίσκεται ένα οκτατάχυτο αυτόματο. Η σπορ συνολική εντύπωση υποστηρίζεται από τη σχεδίαση μειωμένου βάρους και τη χαμηλή θέση του καθίσματος του οδηγού. Επιπλέον, η παθητική ασφάλεια βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, ενώ οι μηχανικοί της Opel βελτίωσαν παράλληλα τις ρυθμίσεις πλαισίου και διεύθυνσης. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά προσφέρονται ήδη από τη βασική έκδοση. Εξίσου πειστικά επιχειρήματα είναι τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης, τα καινοτόμα συστήματα infotainment και μία άριστη σχέση κόστους/απόδοσης. Το Corsa φέρνει επίσης για πρώτη φορά στην κατηγορία ένα οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο με ομαλές αλλαγές σχέσεων. Είναι το πιο προηγμένο τεχνολογικά και δυναμικό Opel Corsa που έχει κυκλοφορήσει ποτέ σε τέτοια τιμή.

Η τιμή της βασικής έκδοσης είναι 13.990€ (Τιμή Λιανικής με ΦΠΑ στη Γερμανία) και περιλαμβάνει πολυάριθμα συστήματα υποβοήθησης όπως Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Alert)  με Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking) και ανίχνευση πεζού. Πέραν του πλήρως ηλεκτρικού Corsa-e, διατίθενται επίσης εκδόσεις diesel και βενζίνης σε τρία νέα επίπεδα εξοπλισμού: Edition στην τιμή των 15.850€ στη Γερμανία (Λιανική τιμή με ΦΠΑ), Elegance και το εξαιρετικά σπορ GS Line.

Σχεδίαση χαμηλού βάρους: η ελαφρύτερη έκδοση ζυγίζει κάτω από 1.000kg

Εκτός από τους ζωηρούς κινητήρες του νέου Corsa, η σχεδίαση χαμηλού βάρους συμβάλλει με τη σειρά της στην κορυφαία δυναμική συμπεριφορά του. Η ελαφρύτερη έκδοση της επόμενης γενιάς του μοντέλου ζυγίζει λιγότερο από 1.000 kg. Εξαιρουμένου του οδηγού, το πεντάθυρο μοντέλο ζυγίζει μόλις 980kg. Συγκριτικά με τον προκάτοχό του, το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ελαφρύτερο κατά 108kg. Πρόκειται για εξοικονόμηση βάρους 10%, αν και το νέο μοντέλο έχει ίδιο μήκος, στα 4,06 m. Το κέλυφος του αμαξώματος (body-in-white) είναι περίπου 40kg ελαφρύτερο, ενώ οι πολύ συμπαγείς τρικύλινδροι κινητήρες είναι περίπου 15kg ελαφρύτεροι από τις τετρακύλινδρες μονάδες της προηγούμενης γενιάς. Το αλουμινένιο καπό επίσης εξοικονομεί 2,4kg συγκριτικά με το μικρότερο, ατσάλινο καπό του προηγούμενου μοντέλου. Στα καθίσματα έχουν επίσης εφαρμοστεί μέτρα μείωσης βάρους. Η βελτιστοποιημένη δομή των καθισμάτων εξοικονομεί επιπλέον 10kg.

Το νέο Corsa αποπνέει μία δυναμική αίσθηση μέσω της σπορ σχεδίασης – κυρίως σε συνδυασμό με τη δίχρωμη βαφή. Η οροφή είναι τύπου coupé, 48mm χαμηλότερη από του προκατόχου της, χωρίς να υπονομεύει την άνεση στην περιοχή πάνω από το κεφάλι του οδηγού και του συνοδηγού. Ο οδηγός κάθεται 28mm χαμηλότερα. Ο έλεγχος και η δυναμική συμπεριφορά ωφελούνται από το χαμηλότερο κέντρο βάρους. Η δυναμική συμπεριφορά και η άμεση απόκριση επιτείνουν την οδηγική απόλαυση.

Το μικρό bestseller είναι επίσης πραγματικός πρωταθλητής αεροδυναμικής. Όπως σε όλα τα νέα μοντέλα της Opel, οι μηχανικοί βελτιστοποίησαν την αεροδυναμική του τελευταίου Corsa στο Ινστιτούτο Ερευνών Μηχανολογίας Οχημάτων και Κινητήρων Αυτοκινήτων (Research Institute of Automotive Engineering & Vehicle Engines), στην αεροδυναμική σήραγγα του Πανεπιστημίου της Στουτγάρδης. Αποτέλεσμα: με συντελεστή οπισθέλκουσας Cd 0,29 και, συγκριτικά  με το προκάτοχό του με περαιτέρω μειωμένη μετωπική επιφάνεια μόλις 2,13 m2, το νέο Corsa είναι από τα πιο αεροδυναμικά αυτοκίνητα στην κατηγορία του.

Εκδημοκρατισμός τεχνολογιών: προηγμένα συστήματα υποβοήθησης και φωτισμός matrix

Στο νέο Corsa, η Opel προσφέρει τεχνολογίες και συστήματα υποβοήθησης μέχρι πρότινος γνωστά από μεγαλύτερες κατηγορίες. Ένα πραγματικά αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό είναι το προσαρμοζόμενο σύστημα αντιθαμβωτικού φωτισμού IntelliLux LED® matrix light, το οποίο η Opel κάνει ευρέως διαθέσιμο για πρώτη φορά στη μικρή κατηγορία. Τα οκτώ στοιχεία LED ελέγχονται από τη νέας γενιάς, υψηλής ανάλυσης κάμερα και προσαρμόζουν συνεχώς τη δέσμη φωτός στις συνθήκες κυκλοφορίας και περιβάλλοντος.

Προηγμένα συστήματα υποβοήθησης, όπως Αναγνώριση Σημάτων Οδικής Κυκλοφορίας (Traffic Sign Assistant) ή Automatic Cruise Control, καθώς και Flank Protection που ελέγχεται μέσω αισθητήρων, αυξάνουν αισθητά την ασφάλεια. Το τελευταίο προειδοποιεί τον οδηγό εάν μία πλευρά του αυτοκινήτου κινδυνεύει να έρθει σε επαφή με ένα αντικείμενο, π.χ. μία κολώνα, ή ένα τοίχο, κατά τη διάρκεια ελιγμών με χαμηλή ταχύτητα (κάτω από 10km/h). Υπάρχουν επίσης συστήματα όπως το Side Blind Spot Alert και διάφορες λειτουργίες υποβοήθησης στάθμευσης, από park pilot μέχρι πανοραμική κάμερα οπισθοπορείας 180-μοιρών. Το Lane Keep Assist επίσης κάνει το ντεμπούτο του στο Corsa. Εάν το σύστημα ανιχνεύσει τυχαία παρέκκλιση από τη λωρίδα κυκλοφορίας, προειδοποιεί τον οδηγό με ένα οπτικό σήμα και διορθωτική παρέμβαση στο τιμόνι.

Οι οδηγοί και οι επιβάτες του Corsa είναι άριστα συνδεδεμένοι και ψυχαγωγούνται με μία νέα σειρά συστημάτων infotainment που περιλαμβάνει τα Multimedia Radio, Multimedia Navi με έγχρωμη οθόνη αφής 7,0” και το κορυφαίο σύστημα Multimedia Navi Pro με έγχρωμη οθόνη αφής 10,0”. Επιπλέον, το Corsa προσφέρει προαιρετικά τη νέα υπηρεσία "Opel Connect". Με χρήσιμες λειτουργίες, όπως Live Navigation με ενημέρωση για την κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο και τρέχουσες τιμές καυσίμου, άμεση σύνδεση με υπηρεσίες οδικής βοήθειας και κλήση έκτακτης ανάγκης, ο οδηγός και οι επιβάτες απολαμβάνουν πρόσθετη ξεγνοιασιά.

Η επιλογή δική σας: εξαιρετικά σπορ Corsa GS Line, άνετο Corsa Elegance

Ακόμα και η βασική έκδοση του νέου Corsa έχει πολλές τεχνολογίες και τυπικά χαρακτηριστικά Opel που αυξάνουν την άνεση, όπως θερμαινόμενο τιμόνι και θερμαινόμενα, δερμάτινα καθίσματα με λειτουργία μασάζ για τον οδηγό. Τα συστήματα υποβοήθησης περιλαμβάνουν, front collision alert με ενεργό φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης και ανίχνευση πεζού, intelligent cruise control, lane keep assist και speed sign recognition. Πάνω από τη βασική έκδοση, τρεις εκδόσεις εξοπλισμού που επικεντρώνονται σε διαφορετικό θέμα απευθύνονται σε διαφορετικές ομάδες πελατών. Το Corsa Edition προσθέτει τον πιο δημοφιλή έξτρα εξοπλισμό, το Corsa Elegance είναι διαμορφωμένο για μέγιστη άνεση, ενώ το Corsa GS Line συνδυάζει πρόσθετα σπορτίφ χαρακτηριστικά.

Στο Corsa Elegance (από 17.850€ στη Γερμανία, Λιανική τιμή με  ΦΠΑ), ένα κάθισμα συνοδηγού ρυθμιζόμενο προς έξι κατευθύνσεις, υποβραχιόνιο με αποθηκευτικό χώρο και προβολείς LED σε κλασική εμφάνιση Opel καθώς και προβολείς ομίχλης LED, κάνουν τα ταξίδια ακόμα πιο ξεκούραστα. Διάκοσμος χρωμίου, ελκυστικές ραφές και άλλες λεπτομέρειες καθιστούν το Elegance ιδιαίτερα γοητευτικό. Οι σπορ φιλοδοξίες του δυναμικού GS Line είναι εμφανείς – τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Σπορ καθίσματα για οδηγό και συνοδηγό, αλουμινένια σπορ πεντάλ, μαύρη επένδυση οροφής και κόκκινος διάκοσμος στον πίνακα οργάνων, υπογραμμίζουν τη σπορ αίσθηση. Το GS Line αναγνωρίζεται άμεσα από μία χρωμιωμένη απόληξη εξαγωγής και τους σπορ εμπρός και πίσω προφυλακτήρες. Ένα Sport mode προσφέρει ακόμα πιο δυναμική απόκριση από το σύστημα διεύθυνσης και το πεντάλ του γκαζιού. Οι τιμές για το Corsa GS Line ξεκινούν από 19.880€ στη Γερμανία (Λιανική τιμή με ΦΠΑ). Άλλα ιδιαίτερα σχεδιαστικά στοιχεία είναι κολόνες B σε high-gloss black και ποικίλες επιλογές εξατομίκευσης. Περιλαμβάνεται μία ολοκληρωμένη γκάμα ζαντών, ένα πλήρως ψηφιακό cockpit, δερμάτινα καθίσματα ή/και δίχρωμη βαφή.

[1] Οι τιμές κατανάλωσης και εκπομπών CO2 που αναφέρονται έχουν υπολογιστεί σύμφωνα με το νέο πρότυπο World Harmonised Light Vehicle Test Procedure WLTP (Regulation EU 2017/948), ενώ έχει γίνει αναγωγή στο NEDC για λόγους σύγκρισης με άλλα μοντέλα. Παρακαλούμε επικοινωνήστε με το διανομέα σας για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες. Οι τιμές δεν λαμβάνουν υπόψιν ειδικές χρήσεις και οδηγικές συνθήκες, εξοπλισμό ή προαιρετικές επιλογές και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο των ελαστικών. 

[2] Οι τιμές κατανάλωσης και εκπομπών CO2 που αναφέρονται συμμορφώνονται με το πρότυπο WLTP (οδηγία EU 2017/948). Από 1ης Σεπτεμβρίου 2018, για την έγκριση τύπου νέων οχημάτων  χρησιμοποιείται το πρότυπο World Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP), που είναι μία νέα, πιο ρεαλιστική διαδικασία δοκιμών για τη μέτρηση της κατανάλωσης και των εκπομπών CO2 . Το WLTP αντικαθιστά πλήρως το New European Drive Cycle (NEDC), που ήταν η προηγούμενη διαδικασία δοκιμών. Λόγω των πιο ρεαλιστικών συνθηκών δοκιμών, η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές CO2 που υπολογίζονται στο πλαίσιο του WLTP είναι σε πολλές περιπτώσεις υψηλότερες από τις μετρήσεις σε καθεστώς NEDC. Οι τιμές κατανάλωσης και εκπομπών CO2 ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τον ειδικό εξοπλισμό, τις προαιρετικές επιλογές και τον τύπο των ελαστικών. 

  • 06/12/2019 09:00:47
  • 19065
  • Καινούργια Αυτοκίνητα
  • Μοίρασμα

Κατηγορίες

menumaster.gr

Έπεσε η τιμή τους!

GARAGE