Ο Jari-Matti Latvala πρωτοπόρος στη βροχή στο RallyRACC Catalunya - Rally de España. (photos & vid)

Ο Φινλανδός ήταν ο τρίτος ηγέτης μιας ακόμα δραματικής ημέρας πρωταθλήματος FIA Παγκόσμιου Ράλλυ, κατά την οποία η πρωτιά γύριζε εμπρός πίσω μεταξύ των υποψηφίων τίτλου.

Ο οδηγός της Toyota Yaris είχε επικεφαλής τον αναζωπυρωμένο Sébastien Ogier κατά 4.7 δευτερ.

Τα χαμόγελα του Latvala έρχονταν αντιμέτωπα με την απελπισία σε άλλα μέρη της ομάδας της Toyota. Ο Ott Tänak, ο αουτσάιντερ του τρίτου που κυνηγάει το πρωτάθλημα και ο ηγέτης του αγώνα μετά την Παρασκευή, βυθίστηκε στην όγδοη θέση, όταν η μπροστινή αριστερή έξοδος του κόστισε 1 λεπτό 45 δευτερόλεπτα και ίσως να έχει υποστεί ένα σημαντικό πλήγμα στο κυνήγι του πρωταθλήματος.

Και οι δύο οδηγοί χρηδημοποίησην τα "σπάνια" ελαστικά βροχής της Michelin σήμερα το πρωί, το οποίο αποδείχθηκε ιδανικό για τους υγρούς δρόμους άσφαλτου στους λόφους κοντά στο Salou. Ο Dani Sordo αντικατέστησε για λίγο τον Tänak στην κορυφή του Hyundai i20, πριν ο Latvala υποβιβάσει γρήγορα απο τον Ισπανό αυτό το απόγευμα.

"Το συναίσθημα είναι καλό και είμαι σίγουρος.", δήλωσε ο Latvala, ο οποίος κέρδισε μία από τις έξι ειδικές σκηνές της ημέρας.

Ο Ogier πήρε την ευκαιρία του με τα ελαστικά στόν υγρό καιρό αυτό το απόγευμα και κέρδισε τρία σημεία καθώς βροχή και λάσπη επιβραδύναν τους αντιπάλους του. Τελείωσε 3,3 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Sebastien Loeb της Citroën, ο ρυθμός του οποίου επιταχυνόταν σταθερά στην πρώτη του οδήγηση σε άσφαλτο μετά από έξι χρόνια.

Leading positions:
1. J-M Latvala / M Anttila FIN Toyota Yaris 2hr 35min 01.8sec 
2. S Ogier / J Ingrassia FRA Ford Fiesta + 4.7sec
3. S Loeb / D Elena FRA Citroën C3 + 8.0sec
4. E Evans / D Barritt GBR Ford Fiesta + 9.8sec
5. T Neuville / N Gilsoul BEL Hyundai i20 + 12.7sec
6. D Sordo / C del Barrio ESP Hyundai i20 + 16.5sec

  • 03/11/2018 10:14:46
  • 1373
  • Αγωνιστικά
  • Μοίρασμα

Κατηγορίες

menumaster.gr

Έπεσε η τιμή τους!

GARAGE