Η Volvo Cars θέλει όριο ταχύτητας 180 χλμ / ώρα σε όλα τα αυτοκίνητα για να τονίσει τους κινδύνους της ταχύτητας (photos & vid)

Η Volvo Cars, ως παγκόσμιος ηγέτης στην ασφάλεια, στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα σχετικά με τους κινδύνους της υπερβολικής ταχύτητας και θα περιορίσει την τελική ταχύτητα σε όλα τα αυτοκίνητά της στα 180 χλμ / ώρα από το 2020.

Το όραμα Vision 2020 της εταιρείας, το οποίο έχει ως στόχο να μην σκοτωθεί κανείς ή να τραυματιστεί σοβαρά σε ένα νέο Volvo μέχρι το 2020, είναι ένα από τα πιο φιλόδοξα οράματα ασφάλειας στην αυτοκινητοβιομηχανία. Αλλά συνειδητοποιώντας ότι η τεχνολογία από μόνη της δεν θα φτάσει στο μηδέν, η Volvo Cars διευρύνει τώρα το πεδίο εφαρμογής της ώστε να συμπεριλάβει μία αλλαγή στη συμπεριφορά του οδηγού.

Η έρευνα της Volvo Cars έχει εντοπίσει τρεις εναπομείνασες ανησυχίες για την ασφάλεια που συνιστούν τα λεγόμενα «κενά» στη φιλοδοξία της να τερματίσει τελείως σοβαρά τραύματα και θανατηφόρα ατυχήματα στα αυτοκίνητά της.

"Η Volvo είναι ηγέτης στην ασφάλεια: πάντα είμαστε και πάντα θα είμαστε", δήλωσε ο Håkan Samuelsson, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος. «Λόγω της έρευνάς μας, ξέρουμε πού βρίσκονται οι προβληματικοί τομείς όταν πρόκειται να σταματήσουμε σοβαρούς τραυματισμούς και θανάτους στα αυτοκίνητά μας. Και ενώ ο περιορισμός της ταχύτητας δεν είναι θεραπεία, αξίζει να κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να σώσουμε και μια ζωή».

Εκτός από τον περιορισμό των κορυφαίων ταχυτήτων, η εταιρεία διερευνά επίσης πώς ένας συνδυασμός έξυπνου ελέγχου ταχύτητας και τεχνολογίας geofencing θα μπορούσε αυτομάτως να περιορίσει τις ταχύτητες γύρω από τα σχολεία και τα νοσοκομεία στο μέλλον.

"Θέλουμε να ξεκινήσουμε μια συζήτηση για το αν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν το δικαίωμα ή ίσως και την υποχρέωση να εγκαταστήσουν τεχνολογία σε αυτοκίνητα που αλλάζουν τη συμπεριφορά του οδηγού τους, να αντιμετωπίσουν πράγματα όπως η ταχύτητα ή η απόσπαση της προσοχής», δήλωσε ο κ. Samuelsson. «Δεν έχουμε μια σταθερή απάντηση σε αυτή την ερώτηση, αλλά πιστεύουμε ότι πρέπει να πάρουμε ηγετικό ρόλο στη συζήτηση και να είμαστε πρωτοπόροι».

Το πρόβλημα με την ταχύτητα είναι ότι πάνω από ορισμένες ταχύτητες, η τεχνολογία ασφάλειας αυτοκινήτου και ο σχεδιασμός έξυπνων υποδομών δεν επαρκούν πλέον για την αποφυγή σοβαρών τραυματισμών και θανατηφόρων ατυχημάτων σε περίπτωση ατυχήματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ισχύουν όρια ταχύτητας στις περισσότερες δυτικές χώρες, ωστόσο η επιτάχυνση παραμένει πανταχού παρούσα και ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους θανάτων στην κυκλοφορία.

Εκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να λαμβάνουν κλήσεις υπερβολικής ταχύτητας κάθε χρόνο και τα δεδομένα των τροχαίων ατυχημάτων από την Εθνική Οδό και την Υπηρεσία Ασφάλειας της Κυκλοφορίας δείχνουν ότι το 25% όλων των θανάτων από τροχαία ατυχήματα στις ΗΠΑ το 2017 προκλήθηκαν από την ταχύτητα.

Οι άνθρωποι απλά δεν αναγνωρίζουν τον κίνδυνο που συνεπάγεται η ταχύτητα, λέει ο Jan Ivarsson, ένας από τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες ασφαλείας της Volvo Cars.

"Ως άνθρωποι, όλοι καταλαβαίνουμε τους κινδύνους με τα φίδια, τις αράχνες και τα ύψη. Με ταχύτητες, όχι τόσο πολύ ", δήλωσε ο κ. Ivarsson. "Οι άνθρωποι συχνά οδηγούν πολύ γρήγορα σε μια δεδομένη κατάσταση της κυκλοφορίας και έχουν μικρή προσαρμογή ταχύτητας σε σχέση με αυτή την κατάσταση της κυκλοφορίας και τις δικές τους ικανότητες ως οδηγόι. Πρέπει να υποστηρίξουμε καλύτερη συμπεριφορά και να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν και να καταλάβουν ότι η υπέρβαση είναι επικίνδυνη. "

Εκτός από την ταχύτητα, δύο άλλες προβληματικές περιοχές συνιστούν «κενά προς το μηδέν». Το προφανές πρόβλημα είναι ότι η ταχύτητα (και το δύσκολο να τελειώσει) είναι "δηλητήριο" . Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών είναι παράνομη σε μεγάλες περιοχές του κόσμου, όμως παραμένει ένας πρωταρχικός λόγος τραυματισμών και θανάτων στους σημερινούς δρόμους.

Ο άλλος τομέας είναι η απόσπαση της προσοχής . Οι οδηγοί που αποσπούν την προσοχή τους από τα κινητά τους τηλέφωνα ή που δεν ασχολούνται πλήρως με την οδήγηση είναι μια άλλη σημαντική αιτία. Με πολλούς τρόπους, είναι εξίσου επικίνδυνοι με τους μεθυσμένους οδηγούς.

Η Volvo Cars θα παρουσιάσει ιδέες για την αντιμετώπιση των προβληματικών τομέων μέθης και απόσπασης της προσοχής σε ειδική εκδήλωση ασφάλειας στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας στις 20 Μαρτίου.

  • 07/03/2019 10:37:07
  • 8005
  • Ανακοινώσεις
  • Μοίρασμα

Κατηγορίες

menumaster.gr

Έπεσε η τιμή τους!

GARAGE