Η SEAT μεγάλώνει με το νέο SEAT Tarraco (photos & vid)

Το SEAT Tarraco είναι εδώ. Πήρε το ονομά του από την μεσογειακή πόλη της Tarragona, ένα ιστορικό, πολιτιστικό κέντρο με αρχοντική αρχιτεκτονική, αλλά και ένα πνεύμα που είναι νέο και περιπετειώδης. Το όνομα Tarraco επιλέχθηκε με λαϊκή ψηφοφορία από περισσότερους από 140.000 ενθουσιώδεις υποστηρικτές της φίρμας που συμμετείχαν στην τελική φάση του διαγωνισμού #SEATseekingName.

Το τελευταίο όχημα που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε στις εγκαταστάσεις της SEAT στο Martorell (Βαρκελώνη) και κατασκευάστηκε στο Wolfsburg (Γερμανία), σηματοδοτεί την τρίτη φάση στην επίθεση του SUV της εταιρείας και παρουσιάζει μια γεύση της μελλοντικής σχεδίασης των νέων SEAT μοντέλων. Το Tarraco θα φέρει την εταιρεία νέους πελάτες, θα ενισχύσει την εικόνα του εμπορικού σήματος και θα έχει σημαντική επίδραση στα κέρδη, καθώς πρόκειται για μοντέλο με υψηλή οικονομική συνεισφορά. Και θα είναι η νέα ναυαρχίδα της μάρκας.

Το νέο Tarraco βρίσκεται στην κορυφή της οικογένειας SUV της SEAT, ως ο μεγαλύτερος αδερφός της Ateca και της Arona, ενώ συνδυάζει τεχνολογία αιχμής, δυναμικό, ευέλικτο χειρισμό, πρακτικότητα και λειτουργικότητα με κομψό, προοδευτικό σχεδιασμό. Το Tarraco συνδυάζει τα πολλά πλεονεκτήματα των μεγαλύτερων διαστάσεων του.

Το νέο SUV συνδυάζει τα βασικά χαρακτηριστικά κάθε οχήματος της σειράς SEAT: σχεδιασμό και λειτουργικότητα, αγωνιστικότητα και άνεση, προσβασιμότητα και ποιότητα, τεχνολογία και συναίσθημα, αλλά σε μορφή που ταιριάζει σε μια ευρύτερη ποικιλία τρόπων ζωής. Το νέο SEAT Tarraco έχει σχεδιαστεί για οδηγούς που χρειάζονται τη χρησιμότητα ενός 5 ή 7 θέσεων, την πρακτικότητα υψηλότερης θέσης οδήγησης, αλλά συνειδητοποιούν την αισθητική του οχήματος και εκτιμούν την ισορροπία Tarraco μεταξύ αυτοπεποίθησης και κομψότητας. Και η ισορροπία αυτή διατηρείται σε αμφότερα στα διαθέσιμα Style και Xcellence μοντέλα.

Καθώς η αγορά SUV συνεχίζει να επεκτείνεται, το Tarraco θα διαδραματίσει βασικό ρόλο για την SEAT όταν θα εισαχθεί στις αρχές του 2019, ενισχύοντας το εμπορικό σήμα και ενισχύοντας την περαιτέρω ανάπτυξη σε μια εποχή όπου οι πωλήσεις της εταιρείας αυξάνονται σταθερά ήδη. Μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου, η SEAT παρέδωσε 383.900 οχήματα παγκοσμίως, σημειώνοντας αύξηση κατά 21,9% την ίδια περίοδο του 2017.

Το SEAT Tarraco έχει σχεδιαστεί για οδηγούς που αναζητούν τον ενθουσιασμό και την λειτουργικότητα σε ένα μόνο όχημα. Οι άνθρωποι που χρειάζονται την πρακτικότητα έως και επτά θέσεων και το χώρο για τη μεταφορά των οικογενειών και των φίλων, αλλά εκτιμούν ένα όχημα που προσφέρει δυναμικές επιδόσεις.

Το κλειδί για την εκλεπτυσμένη προσέγγιση της πρακτικότητας και της δυναμικής συμπεριφοράς είναι η τελευταία τεχνολογία του ομίλου Volkswagen και η μακρά αρχιτεκτονική MQB-A που στηρίζει το μεγάλο SUV.

Η ρύθμιση Dynamic Chassis Control (DCC) του οχήματος δίνει την ιδανική ισορροπία ανάμεσα σε ένα sport συναίσθημα όταν βρίσκεστε πίσω από το τιμόνι και μια πιο άνετη βόλτα όταν χρειάζεται να καλύψετε μεγαλύτερες αποστάσεις σε διαφορετικούς τύπους δρόμων. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ποια ρύθμιση προτιμά, αλλά το σύστημα μπορεί επίσης να προσαρμοστεί αυτόματα, τροποποιώντας την οδήγηση ανάλογα με την επιφάνεια του δρόμου και το στυλ οδήγησης.

Η ομαλότητα της ποιότητας οδήγησης συνδυάζεται με την απόδοση, την αποδοτικότητα και την αξιοπιστία των επιλογών του κινητήρα. Όλοι οι κινητήρες επωφελούνται από τεχνολογία άμεσης έγχυσης, υπερσυμπίεσης και εκκίνησης και προσφέρουν ισχύ εξόδου μεταξύ 150PS και 190PS.

Δύο βενζινοκίνητες παραλλαγές θα είναι διαθέσιμες: μια τετρακύλινδρη μονάδα 1.5 λίτρων TSI που παράγει 150 ίππους και συνδέεται με ένα εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο που τροφοδοτεί τους μπροστινούς τροχούς και ένα 2.0 λίτρων 190PS που συνδυάζεται με ένα κιβώτιο ταχυτήτων DSG επτά ταχυτήτων και 4Drive. Υπάρχουν δύο επιλογές diesel, και τα δύο TDI 2.0 λίτρων, με έξοδο ισχύος 150PS και 190PS αντίστοιχα. Η έκδοση 150 PS μπορεί να συνδυαστεί είτε με μπροστινή κίνηση έξι ταχυτήτων είτε με DSG επτά ταχυτήτων με σύστημα 4Drive. Η έκδοση με υψηλότερη ισχύ είναι διαθέσιμη μόνο σε κιβώτιο ταχυτήτων DSG 4Drive / επτά ταχυτήτων.

Μεγαλύτερες διαστάσεις ενέπνευσαν την ομάδα σχεδιασμού να βρει μια μεγαλύτερη ισορροπία μεταξύ αισθητικής ακεραιότητας και αναλογιών. Και παρόλο που το SUV Tarraco έχει μήκος 4.735mm και ύψος 1.658mm, δημιουργώντας ένα τεράστιο εσωτερικό χώρο και ένα επιβλητικό εξωτερικό, ο συνολικός σχεδιασμός υποδηλώνει ελαφρότητα και ευκινησία καθώς και ανθεκτικότητα και αντίληψη του χώρου.

Ο εμπρόσθιος σχεδιασμός δίνει έναν υπαινιγμό στη νέα σχεδιαστική γλώσσα της SEAT, με μια πιο εξέχουσα γρίλια, δίνοντας μεγαλύτερη παρουσία και χαρακτήρα και ενώ οι έντονες Full LED προβολείς διατηρούν την τριγωνική υπογραφή της εταιρείας, τοποθετούνται περαιτέρω στο σώμα, δίνοντας πιο εστιασμένη εμφάνιση.

Η τεχνολογία φωτισμού αποτελεί σημαντική πτυχή του Tarraco. Το SUV χρησιμοποιεί τεχνολογία LED 100% τόσο για το εξωτερικό όσο και για το εσωτερικό ως πρότυπο τόσο για τα διακοσμητικά σχήματα Xcellence όσο και για τα στυλ, δίνοντας στους σχεδιαστές μεγαλύτερη δημιουργική ελευθερία και καθαρότερο και ευκρινέστερο φωτισμό των πελατών.

Στο πίσω μέρος, όπου η λειτουργικότητα είναι τεράστιας σημασίας, η έμφαση δίνεται σε μια χαμηλή περιοχή φόρτωσης, αλλά με μια έννοια φωτισμού που εκφράζει το πλάτος και την πρακτικότητα του SUV.

Το SEAT Tarraco θα διατίθεται με οκτώ διαφορετικά χρώματα: Dark Camouflage, Oryx White, Reflex Silver, Atlantic Blue, Indium Gray, Titanium Beige, Deep Black και Urano Gray.

  • 19/10/2018 10:31:10
  • 800
  • Καινούργια Αυτοκίνητα
  • Μοίρασμα

Κατηγορίες

menumaster.gr

Έπεσε η τιμή τους!

GARAGE