Εντυπωσιακά αγωνιστικά αποτελέσματα η OPEL για το 2018 (photos & vid)

Το περασμένο Σαββατοκύριακο μία απόλυτα επιτυχημένη χρονιά για την Opel έλαβε τέλος στο ADAC 3-Städte Rallye, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Straubing, στην Κάτω Βαυαρία. Ο 19χρονος Λετονός Mārtinš Sesks, ο οποίος κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Junior μπροστά από το συνάδελφό του στην ADAC Opel Rally Junior Team, τον 27χρονο Σουηδό Tom Kristensson, χάρισε στην Opel την τέταρτη φετινή νίκη της στο Πρωτάθλημα FIA ERC Junior U27.

Ο καθένας από τους δύο Junior οδηγούς της Opel πήρε δύο νίκες σε έξι συνολικά αγώνες. Ενώ ο Sesks νίκησε στα ασφάλτινα ράλι της Ιταλίας και της Τσεχίας, ο Kristensson – ο οποίος ήταν ο περσινός  Πρωταθλητής του ADAC Opel Rallye Cup – κατέκτησε τη νίκη στους τελευταίους χωμάτινους αγώνες, στην Πολωνία και τη Λετονία

Τα αποτελέσματα που έφερε η ADAC Opel Rallye Team το 2018 ήταν εξαιρετικά καθώς κατέκτησε τους πέντε συνολικά τίτλους του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος FIA ERC Junior U27: η ομάδα υπό την καθοδήγηση του Διευθυντή του Αγωνιστικού Τμήματος της Opel, Jörg Schrott, με επικεφαλής τον Thomas Holzer, έκανε το 1-2 στο Πρωτάθλημα FIA ERC Junior U27, το 1-2 στην κατάταξη οδηγών ERC3 (Sesks μπροστά από τον Kristensson) και συνοδηγών ERC3 (Renārs Francis μπροστά από το Henrik Appelskog), ενώ κατέκτησε επίσης τον τίτλο Ομάδων και το ERC Nation Cup.

Στην έκτη του πλέον αγωνιστική χρονιά, το ADAC Opel Rallye Cup έχει καταξιωθεί ως η ιδανική πλατφόρμα ανάδειξης νέων ταλέντων αποτελώντας το εφαλτήριο στη διεθνή καριέρα έξι οδηγών (Marijan Griebel, Fabian Kreim, Emil Bergkvist, Julius Tannert, Jari Huttunen και Tom Kristensson) και την περσινή χρονιά αποδείχτηκε πιο δυνατό από ποτέ σε επίπεδο ποιότητας και αριθμού συμμετοχών. Συνολικά 21 οδηγοί από δώδεκα χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, ΗΠΑ, Εσθονία, Βουλγαρία, Δανία, Σουηδία και Αγγλία), συμμετείχαν στους οκτώ αγώνες του θεσμού με απαράλλαχτα μεταξύ τους αγωνιστικά Opel ADAM Cup, διεκδικώντας έπαθλα συνολικής αξίας 100.000€ περίπου. Ανάμεσα στους αγώνες ήταν και το Ράλι Γερμανίας που αποτελεί μέρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι FIA WRC. Στο τέλος, υπερίσχυσε ο 20χρονος Σουηδός Elias Lundberg μπροστά από το 19χρονο Εσθονό Karl-Martin Volver και τον Grégoire Munster από το Λουξεμβούργο

Είναι πλέον η σειρά του Lundberg να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία της ομάδας ADAC Opel Rallye Junior Team το 2019. Ο νεαρός οδηγός επιλέχτηκε ως ο νέος εργοστασιακός της ADAC και της Opel από μία επιτροπή εμπειρογνωμόνων που παρακολούθησαν το ADAC 3-Städte Rallye και πρόκειται να ακολουθήσει ένα διεθνές πρόγραμμα αγώνων στο τιμόνι αυτού που θεωρείται το καλύτερο αυτοκίνητο ράλι στην κατηγορία του, το Opel ADAM R2.

«Η χρονιά που πέρασε αποτέλεσε τη συνέχεια των επιτυχημένων προηγούμενων χρόνων», δήλωσε ο Jörg Schrott. «Για άλλη μία φορά το ADAM R2 απέδειξε ότι είναι το σημείο αναφοράς στην κατηγορία. Οι πέντε τίτλοι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι αποτελούν την απόδειξη της τεράστιας δυναμικής του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, των οδηγών και της ομάδας. Το ADAC Opel Rallye Cup έχει καθιερωθεί ως ο ισχυρότερος θεσμός ανάδειξης νέων ταλέντων στην Ευρώπη, διαθέτοντας απαράμιλλες, υψηλής ποιότητας συμμετοχές από διάφορες χώρες. Και στο πρόσωπο του Elias Lundberg, έχουμε επιλέξει τον έβδομο οδηγό που προωθούμε. Είμαι σίγουρος ότι έχει τις δυνατότητες να συνεχίσει τις επιτυχίες που απολαμβάνει η ADAC Opel Rallye Junior Team από το 2014.»

  • 25/10/2018 13:50:59
  • 1533
  • Αγωνιστικά
  • Μοίρασμα

Κατηγορίες

menumaster.gr

Έπεσε η τιμή τους!

GARAGE