Χαρισματικό, αποκλειστικό και παντός εδάφους: Το MINI Countryman Park Lane.

Τολμηρές σπορ γραμμές και περισσή ευελιξία είναι οι λέξεις κλειδιά που περιγράφουν ένα MINI Countryman. 

Το πρώτο MINI με τέσσερις πόρτες, μία μεγάλη πίσω πόρτα, πέντε καθίσματα και προαιρετικό σύστημα AWD ανέλαβε από την πρώτη στιγμή μία σπουδαία αποστολή – αφενός να προσελκύσει νέους πελάτες στη Βρετανική premium μάρκα, αφετέρου να προβάλλει τις off-road ικανότητές του.

Η ακαταμάχητη ισχύς και η ευελιξία εκφράζονται τώρα ακόμα πιο εντυπωσιακά σε μία αποκλειστική έκδοση. Το MINI Countryman Park Lane έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στη φετινή Έκθεση της Γενεύης. Θα διατίθεται σε όλο τον κόσμο με 4 εκδόσεις κινητήρων (το μέγιστο) από τον Ιούλιο του 2015.

Με το MINI Countryman, η μάρκα έχει δημιουργήσει ένα εξασφαλισμένο status στην premium compact κατηγορία. Αναγνωρίσιμη σχεδίαση, premium ποιότητα, υποδειγματική ευελιξία εσωτερικού και κλασική οδηγική απόλαυση ΜΙΝΙ στο δρόμο και εκτός δρόμου συνθέτουν ένα πακέτο μοναδικό στην κατηγορία που ικανοποιεί ποικίλες ανάγκες μετακίνησης απαιτητικών target groups, στους δρόμους της πόλης και όχι μόνο. Έτσι, το MINI Countryman κατάφερε να επιβληθεί σαν ένα ταλαντούχο όχημα παντός εδάφους με απόλυτα δικό του στυλ. Για πρώτο φορά, αυτό το ξεχωριστό status στο ανταγωνιστικό περιβάλλον υπογραμμίζεται τώρα με μία ειδική έκδοση. Η ιδιαίτερη σχεδιαστική και χρωματική φιλοσοφία του καθώς και ο εξοπλισμός υψηλών προδιαγραφών κάνουν το MINI Countryman Park Lane πραγματικό πρεσβευτή ευελιξίας και οδηγικής απόλαυσης στην compact κατηγορία.

Με την πρώτη ματιά, το MINI Countryman Park Lane δηλώνει καθαρά ότι πρόκειται για μία υψηλών προδιαγραφών, απόλυτα εξατομικευμένη πρόταση που ακολουθεί ειδική σχεδιαστική και χρωματική φιλοσοφία. Το χρώμα του αμαξώματος σε Earl Grey metallic συνδυάζεται με τη νέα απόχρωση Oak Red για την οροφή και τα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών, που συμπληρώνεται με προαιρετικές σπορ ρίγες ίδιου χρώματος στο καπό, την πίσω πόρτα και τα κάτω πλαϊνά τμήματα. Τα χρωμιωμένα πλαίσια των φλας καθώς και χαρακτηριστικά ‘φινιστρίνια’ περιλαμβάνον επίσης ένα ένθετο σε Oak Red. Το MINI Countryman Park Lane προβάλλει με τόλμη τον κλασικό αθλητικό χαρακτήρα του με 18άρες ζάντες αλουμινίου σε σχεδίαση Turbo Fan Dark Grey και το πακέτο αισθητικής αναβάθμισης MINI ALL4 Exterior που περιλαμβάνει δύο ασημί στοιχεία αμαξώματος για την εμπρός και πίσω ποδιά και τα μαρσπιέ.

Αποκλειστικά εμβλήματα στα ‘φινιστρίνια’ και στην επιφάνεια του cockpit φέρουν το λογότυπο "Park Lane" όπως και τα μαρσπιέ. Οι επιφάνειες εσωτερικού σε Oxide Silver για τα ένθετα του ταμπλό και των θυρών, αλλά και τα Cross Stripe Grey για τα πλαϊνά πλαίσια της κεντρικής κονσόλα σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για το MINI Countryman Park Lane. Αυτές ‘δένουν’ με το ένθετο σε Carbon Black στις επενδύσεις των θυρών και την κεντρική κονσόλα διαμορφώνοντας ένα σπορ, premium περιβάλλον στο εσωτερικό.

Η ειδική έκδοση μπορεί επίσης να συνδυαστεί με ένα κορυφαίο πακέτο εξοπλισμού. Σε εκδοχή MINI Countryman Park Lane Chili, το μοντέλο παντός εδάφους περιλαμβάνει επιπλέον χαρακτηριστικά όπως προβολείς ομίχλης LED και λευκά φλας. Το Chrome Line Exterior διατίθεται προαιρετικά χωρίς πρόσθετο κόστος. Επιπλέον, τα μοντέλα MINI Cooper S Countryman, MINI Cooper S Countryman ALL4, MINI Cooper SD Countryman και MINI Cooper SD Countryman ALL4 εφοδιάζονται με φώτα xenon. Στον εξοπλισμό εσωτερικού προστίθενται σπορ καθίσματα από ύφασμα/δέρμα σε φινίρισμα Parallel Lines Light Tobacco, αυτόματο A/C, υπολογιστή ταξιδιού, αισθητήρα βροχής με αυτόματο έλεγχο φώτων, Sport Button, σπορ τιμόνι με μπουτόν πολλαπλών λειτουργιών, βελούδινα πατάκια και ένα πακέτο αποθηκευτικών χώρων και φώτων.

Η οδός Park Lane που βρίσκεται στο δήμο Mayfair του Λονδίνο είναι από τους πιο χαρακτηριστικούς δρόμους της Βρετανικής πρωτεύουσας. Μάλιστα, η MINI έχει στήσει εκεί έναν εντυπωσιακό εκθεσιακό χώρο. Είναι η τρίτη φορά που ο δρόμος Park Lane δανείζει το όνομά του σε ένα αποκλειστικό ειδικό μοντέλο της μάρκας. Μία έκδοση του κλασικού MΙΝΙ με πλούσιο εξοπλισμό έφερε αυτή την ονομασία το 1987, ενώ ένα ακόμα MINI Park Lane κυκλοφόρησε το 2005, ακολουθώντας τα βήματα του προκατόχου του μετά το επαναλανσάρισμα της μάρκας. Τώρα η παράδοση της Βρετανικής premium μάρκας να δίνει στα μοντέλα της ονόματα δρόμων και περιοχών του Λονδίνου εφαρμόζεται στο MINI Countryman για πρώτη φορά.

Ο ακριβής συντονισμός εσωτερικών και εξωτερικών χαρακτηριστικών του MINI Countryman Park Lane υπογραμμίζει την ευελιξία, τη λειτουργικότητα και τον αποκλειστικό χαρακτήρα πολυτάλαντου premium μοντέλου. Με εξοπλισμό και προηγμένες προτάσεις εξατομίκευσης προσφέρει πέντε καθίσματα, ενώ το πίσω κάθισμα μπορεί να μετακινηθεί εμπρός-πίσω και έχει αναδιπλούμενη / διαιρούμενη 40:20:40 πλάτη. Ο χώρος αποσκευών μπορεί να επεκταθεί από 350 έως 1.170 L ανάλογα με τις απαιτήσεις, που σημαίνει ότι το MINI Countryman είναι κατάλληλο όχι μόνο για καθημερινές διαδρομές αλλά και για να μεταφέρει ογκώδη σπορ εξοπλισμό ή όλα τα απαραίτητα για οικογενειακές διακοπές.

Ισχυροί, αποδοτικοί κινητήρες και high tech ανάρτηση διασφαλίζουν ευελιξία και αίσθηση go-kart τώρα και στην κατηγορία compact – που όμως παίρνει άλλη διάσταση χάρη στο σύστημα μόνιμης τετρακίνησης ALL4. Επιπλέον, τα υπερυψωμένα καθίσματα προσφέρουν άριστη ορατότητα, προάγοντας την οδηγική αίσθηση ΜΙΝΙ. Για το MINI Countryman (κατανάλωση μικτού κύκλου: 7,3 – 4,2 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 169 – 111 g/km) διατίθενται τρεις βενζινοκινητήρες και τρεις diesel, με εύρος ισχύος από 66 kW/90 hp έως 140 kW/190 hp. Τέσσερα κινητήρια σύνολα συνδυάζονται προαιρετικά με ALL4. Πέραν αυτού, το MINI John Cooper Works Countryman 160 kW/218 hp υπόσχεται άφθονη οδηγική απόλαυση: εδώ η κινητήρια ισχύς μεταφέρεται στους τέσσερις τροχούς ως στάνταρ.

Το MINI Countryman Park Lane προσφέρεται σε μέχρι 8 εκδόσεις, ανάλογα με την κάθε αγορά. Το ειδικό μοντέλο διατίθεται με εμπρόσθια κίνηση (FWD) αλλά και με τετρακίνηση (AWD). Οι 4-κύλινδροι βενζινοκινητήρες με 90 kW/122 hp ή 140 kW/190 hp παρέχουν ισχύ στα MINI Cooper Countryman και MINI Cooper Countryman ALL4 όπως και στα MINI Cooper S Countryman και MINI Cooper S Countryman ALL4 αντίστοιχα. Οι 4-κύλινδροι diesel αποδίδουν 82 kW/112 hp στα MINI Cooper D Countryman και MINI Cooper D Countryman ALL4 αντίστοιχα και 105 kW/143 hp στα MINI Cooper SD Countryman και MINI Cooper SD Countryman ALL4.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επίσημες τιμές κατανάλωσης, ειδικές τιμές εκπομπών CO2 και κατανάλωση ηλεκτρικής ισχύος των νέων επιβατικών αυτοκινήτων περιλαμβάνονται στο ‘Εγχειρίδιο για κατανάλωση καυσίμου, εκπομπές CO2 και κατανάλωση ηλεκτρικής ισχύος νέων επιβατών αυτοκινήτων’, που διατίθεται σε όλο το Δίκτυο Εμπόρων, από τη Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT), Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen και στο http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html. LeitfadenCO2 (GuidelineCO2) (PDF ‒ 2.7 MB)

  • 08/03/2015 21:01:59
  • 1174
  • Καινούργια Αυτοκίνητα
  • Μοίρασμα

Κατηγορίες

menumaster.gr

Έπεσε η τιμή τους!

GARAGE