Υγραέριο: Το υγρό καύσιμο που «ταΐζει» ολοένα περισσότερα αυτοκίνητα

Η τιμή της αμόλυβδης στα πρατήρια όλης της χώρας παραμένει σε υψηλά επίπεδα και έχει παρεκκλίνει πολλούς οδηγούς από τον προϋπολογισμό των εξόδων τους για το ΙΧ τους. Σε συνδυασμό με ένα σκηνικό οικονομίας που δεν επιτρέπει πεταμένα λεφτά, πολλοί είναι αυτοί που σκέφτονται να αγοράσουν μεταχειρισμένο ή μη αυτοκίνητο με υγραέριο ή να μπουν στην διαδικασία να μετατρέψουν το ήδη υπάρχον σε σύστημα υγραερίου.

Λίγα λόγια για το υγραέριο

Το LPG συγχέεται λανθασμένα από πολλούς με το φυσικό αέριο. Στην πραγματικότητα είναι ένα εντελώς διαφορετικό μείγμα το οποίο αποτελείται από βουτάνιο και προπάνιο, προσφέροντας καύσιμη ύλη για όλα τα οχήματα.

Τα προτερήματα της υγραεριοκίνησης οφείλονται σε ένα μεγάλο ποσοστό στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του υγραερίου.

  • Καθαρό καύσιμο
  • Με υψηλές αποδόσεις
  • Άχρωμο
  • Με χαρακτηριστική μυρωδιά, ώστε να γίνεται αντιληπτό μόνο σε περίπτωση διαρροής
  • Δεν περιέχει μόλυβδο, γεγονός που το κατατάσσει αυτομάτως στα λιγότερο ρυπογόνα καύσιμα

Το υγραέριο σαν «εφεδρικό» καύσιμο

Η υγραεριοκίνηση αποτελεί μία ολοκληρωμένη λύση για αυτούς που δεν θέλουν να αποκλείσουν την βενζίνη στο αυτοκίνητό τους. Η μετατροπή σε υγραέριο δεν απαγορεύει την χρήση βενζίνης.

Μέσω ενός ειδικού κουμπιού, που βρίσκεται στο ταμπλό, ο οδηγός μπορεί να εναλλάσσει το καύσιμο, όποτε το επιθυμεί. Σε περίπτωση που το υγραέριο είναι ελάχιστο, το σύστημα από μόνο του λειτουργεί με την βενζίνη που έχει απομείνει, χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση.

             Το αποτέλεσμα; Έχετε διπλασιάσει την αυτονομία στο αυτοκίνητό σας!

Μία πράσινη και οικονομική επένδυση

Η υγραεριοκίνηση έχει αποδειχθεί πλέον, σαν ένας από τους οικολογικότερους τρόπους κίνησης, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα. Με απόσβεση που έρχεται μέσα σε 7 μήνες το πολύ και τιμή που κυμαίνεται στο μισό της τιμής της βενζίνης, το ντεπόζιτό σας θα είναι γεμάτο για πολλές μέρες και μάλιστα από ένα καύσιμο φιλικό προς το περιβάλλον.

Πως προστατεύει το περιβάλλον;

  • 15% μειωμένες ποσότητες CO2
  • 80% λιγότερα οξείδια αζώτου
  • Το υγραέριο δεν προκαλεί μόλυνση των υδάτων σε μία πιθανή διαρροή
  • Αποθηκεύεται σε ένα ειδικά σχεδιασμένο σύστημα που αποτρέπει την εξάτμισή του

Συχνές απορίες για το LPG

  1. Τι συμβαίνει αν σταματήσει η τροφοδοσία; Μία ειδική βαλβίδα, η οποία έχει εγκατασταθεί στην δεξαμενή, αντιλαμβάνεται αμέσως την διαφοροποίηση της πίεσης και διακόπτει αυτόματα την παροχή.
  2. Ο κινητήρας παραμένει ισχυρός ή επηρεάζεται; Τα προηγμένα κιτ μετατροπής, επιτρέπουν στον κινητήρα να λειτουργεί με την ίδια ακριβώς ιπποδύναμη.
  3. Πόσα λίτρα χρειάζεστε για το γέμισμα; Οι διαθέσιμες δεξαμενές κυμαίνονται από 30 – 120 λίτρα. Τα πρατήρια ανεφοδιασμού πλέον είναι πολλά, σε κοντινές αποστάσεις σε όλη την επικράτεια. Σε γενικές γραμμές η κατανάλωση του υγραερίου είναι ίδια με αυτήν της βενζίνης.
  4. Πόσο καιρό παραμένει το αυτοκίνητο στο συνεργείο; Ο τύπος του ΙΧ σας θα το καθορίσει αυτό. Συνήθως δεν υπερβαίνει τις 2 μέρες.
  5. Η διαδικασία ΚΤΕΟ είναι η ίδια; H μόνη διαφορά στον έλεγχο ΚΤΕΟ είναι ότι θα πρέπει να έχετε προσκομίσει υπεύθυνη δήλωση πιστοποίησης της εγκατάστασης του υγραερίου, στην οποία θα αναφέρεται ότι είναι σε άριστη κατάσταση.

Car Wall και υγραεριοκίνηση

Το Car Wall μέσα στην τεράστια ποικιλία του, προσφέρει μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με υγραέριο από όλες τις μάρκες. Το μόνο που μένει είναι να τα εντοπίσετε, εξοικονομώντας χρήματα και ενέργεια!

  • 30/11/2015 12:58:53
  • 2886
  • Service-Χρήσιμα
  • Μοίρασμα

Κατηγορίες

menumaster.gr

Έπεσε η τιμή τους!

GARAGE