Το νέο Volkswagen Passat “Car of the Year 2015”

Το νέο Volkswagen Passat όγδοης γενιάς κέρδισε το φημισμένο βραβείο “Car of the Year 2015” που απονέμεται κάθε χρόνο από την διεθνή επιτροπή δημοσιογράφων του θεσμού. 

Ο νικητής ανακοινώθηκε μία ημέρα πριν την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης.

«Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι γι’ αυτήν την διάκριση», δήλωσε ο Prof. Martin Winterkorn, CEO της Volkswagen AG κατά την τελετή απονομής των βραβείων στη Γενεύη. «Καταφέραμε και πάλι να εξελίξουμε το νέο Passat, ένα αυτοκίνητο που θέτει τα πρότυπα για την κατηγορία του όσον αφορά την τεχνολογία και την ποιότητα. Αυτή η τιμή είναι τεράστια επιβεβαίωση για την προσπάθεια των μηχανικών, των σχεδιαστών και ολόκληρης της ομάδας μας. Το νέο Passat δείχνει ότι η μάρκα Volkswagen έχει τις σωστές απαντήσεις στις προκλήσεις της εποχής μας.»

Ένα από τα παλαιότερα και πιο γνωστά βραβεία στην Ευρώπη, το “Car of the Year” τιμά κάθε χρόνο τα καλύτερα νέα μοντέλα της αυτοκινητοβιομηχανίας από το 1964. Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από 58 Ευρωπαίους δημοσιογράφους αυτοκινήτου από 22 χώρες, ξεχώρισαν τα επτά υποψήφια αυτοκίνητα πριν από τον τελικό. Τους προηγούμενους μήνες, η επτάδα αυτή υποβλήθηκε σε λεπτομερείς δοκιμές, συγκρίσεις και αξιολογήσεις που βασίζονται σε κριτήρια όπως η οικονομία, η άνεση, η ασφάλεια, τα χαρακτηριστικά οδήγησης, η λειτουργικότητα, ο σχεδιασμός και η τεχνολογική πρόοδος.

Στη τελική ετυμηγορία το νέο Passat θριάμβευσε ξεκάθαρα με 340 βαθμούς (92 περισσότερους από τον δεύτερο), χάρη στην καινοτόμα ελαφριά κατασκευή του, τους ιδιαίτερα αποδοτικούς και οικονομικούς κινητήρες TSI & TDI, τους κορυφαίους χώρους και την πρακτικότητα του, την ολοκληρωμένη διαδικτυακή συνδεσιμότητα που προσφέρει (Car-Net Mobile Online Υπηρεσίες) και την πληθώρα τεχνολογικών καινοτομιών άνεσης, ασφάλειας & υποστήριξης του οδηγού.

Δύο μοντέλα από την υφιστάμενη γκάμα της Volkswagen έχουν λάβει ήδη το πολυπόθητο βραβείο, το Polo (2010) και το Golf (2013). Με την βράβευση του νέου Passat, η Volkswagen γίνεται η μοναδική μάρκα παγκοσμίως που διαθέτει στην γκάμα της 3 μοντέλα με την ανώτατη διάκριση “Car οf the Year”.  

  • 14/03/2015 10:04:34
  • 998
  • Αφιερώματα-Πρόσωπα
  • Μοίρασμα

Κατηγορίες

menumaster.gr

Έπεσε η τιμή τους!

GARAGE