Συνέντευξη με τον κ. Νίκο Λαουράκη (ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ PEUGEOT MINI MOKE)

Συναντηθήκαμε με τον κ. Νίκο Λαουράκη στην έκθεση της PEUGEOT MINI MOKE στη Λ. Μεσογείων 421, στην Αγ. Παρασκευή και μας μίλησε για την επιτυχημένη πορεία της Peugeot τα τελευταία χρόνια, για το πως βλέπει την ελληνική αγορά αυτοκινήτου, αλλά και για τη δραστηριοποίηση του στην αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Πόσα χρόνια ασχολείστε επαγγελματικά με το χώρο του αυτοκινήτου και ποιά εταιρεία αντιπροσωπεύετε;

Ασχολούμαστε επαγγελματικά με τον χώρο του αυτοκινήτου 26 χρόνια και αντιπροσωπεύουμε την Peugeot.

 

Ποιες είναι οι πιο σημαντικές διαφορές του σημερινού πελάτη με τον προ δεκαετίας πελάτη;

Ο σημερινός πελάτης επιλέγει πλέον με καθαρά ορθολογικά κριτήρια, έχει πιο συνειδητοποιημένη καταναλωτική συμπεριφορά. Επίσης, ψάχνει πολύ τη σχέση μεταξύ ποιότητας-τιμής και τον ενδιαφέρει το κόστος συντήρησης και το κόστος μεταπώλησης.

Χρησιμοποιεί πλέον το διαδίκτυο όλο και περισσότερο ως βασική πηγή ενημέρωσης, έρευνας αλλά και αγοράς. Βέβαια σε κάποιο βαθμό και προ δεκαετίας ίσχυαν τα παραπάνω, αλλά ζώντας σε κάποια «εικονική πραγματικότητα» τότε κάποιοι έκαναν περισσότερο το κέφι τους και λιγότερο τη «δουλειά» τους!

 

Ποια είναι τα πιο σημαντικά πράγματα που θα πρέπει να αλλάξουν σήμερα ώστε να βρει «ρυθμό» η αγορά του αυτοκινήτου;

Το σημαντικότερο είναι να υπάρξει μια σταθερότητα στην αγορά του αυτοκινήτου. Ο κλάδος αποφέρει τεράστια έσοδα στο κράτος και ταυτόχρονα απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους.

Ταυτόχρονα όλοι έχουμε ανάγκη για ασφαλέστερα και μη ρυπογόνα αυτοκίνητα. Με έναν ορίζοντα τουλάχιστον δεκαετίας πρέπει να υπάρξει μια πρόταση που να ξεκαθαρίζει πλήρως τα θέματα της αγοράς αυτοκινήτου.

Οι επιχειρηματίες θα πρέπει να μπορούν να σχεδιάζουν επιχειρηματικά σχέδια με την ελάχιστη προβλεπόμενη επιχειρηματική απόδοση, αλλά και οι ιδιώτες να γνωρίζουν τι πραγματικά έχουν να αντιμετωπίσουν μετά την αγορά. Φόροι, τέλη κυκλοφορίας, κίνητρα απόσυρσης, τεκμήρια θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν.

 

Η Peugeot για μια ακόμη χρόνια πρωταγωνιστεί στην ελληνική αγορά! Που κατά τη γνώμη σας οφείλεται αυτό;

Η Peugeot το 2015 έκλεισε με θεαματική αύξηση των πωλήσεων που ξεπέρασε το 140%. Αυτό οφείλεται στους εξής λόγους:

  • Στην καλά οργανωμένη και επιθετική εμπορική πολιτική του εισαγωγέα μας «ΟΜΙΛΟΣ ΣΥΓΓΕΛΙΔΗ» που αφορά στις έντονες και οργανωμένες προωθητικές ενέργειες σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές τιμές όλων των αυτοκινήτων της γκάμας μας.
  • Στην ίδια τη γκάμα των μοντέλων μας που, εκτός από την αδιαμφισβήτητη ποιότητά τους, σήμερα είναι πιο φρέσκια και όμορφη από ποτέ.
  • Στην επιτυχημένη εμπορική πολιτική μας για διείσδυση και εδραίωση της μάρκας στο Fleet Sales, δηλαδή στις εταιρικές πωλήσεις που αποτελούνται από δύο κύριους πυλώνες αυτόν του Rent A Car και αυτόν των μεγάλων εταιρικών πελατών, τόσο στα επιβατικά όσο και στα επαγγελματικά αυτοκίνητα.

 

After sales service (συνεργείο - φανοποιείο) και γενικότερα η εξυπηρέτηση του πελάτη μετά την πώληση. Πόσο οργανωμένη είναι η MINI MOKE σε αυτόν τον τομέα;

Η MINI MOKE είναι μια καθετοποιημένη μονάδα που περιλαμβάνει πλήρως οργανωμένο συνεργείο και φανοποιείο, τμήμα γνήσιων ανταλλακτικών και στεγάζεται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της εταιρείας. Το συνεργείο μας είναι σταθερά στην κορυφή της αξιολόγησης των ποιοτικών κριτηρίων της Peugeot Automobile και αυτόν τον καιρό βρισκόμαστε στη διαδικασία αξιολόγησης και για την απόκτηση του πιστοποιητικού ISO.

 

Πώς διαφοροποιείται η στρατηγική της εταιρείας σας την περίοδο της κρίσης;

Στόχος μας είναι να ακτινογραφούμε τις πραγματικές ανάγκες των πελατών μας και να τους προσφέρουμε όχι μόνο καλές προτάσεις, αλλά λύσεις με τους καλύτερους όρους και για την αγορά του νέου αυτοκινήτου, αλλά και για τις υπηρεσίες που θα τους προσφέρουμε μετά την πώληση.

Παράλληλα ο στρατηγικός μας σχεδιασμός επικεντρώνεται και στις εταιρικές πωλήσεις, ένας τομέας που διαρκώς αναπτύσσεται και φαίνεται ότι θα ξεπεράσει το 50% των συνολικών πωλήσεων.

 

Τα αυτοκίνητα της Peugeot σίγουρα βρίσκονται στις υψηλότερες θέσεις από πλευράς εικόνας και ποιότητας. Οι τιμές τους σε τι επίπεδα βρίσκονται, καθώς και οι τιμές των ανταλλακτικών και των υπηρεσιών service;

Η Peugeot είναι η μάρκα που δίνει στον οδηγό/κάτοχο πολλά πλεονεκτήματα όπως υψηλή και εύκολη μεταπώληση. Αυτό οφείλεται πέρα από την όμορφη εξωτερική εμφάνιση της γκάμας και στις πολύ καλές υπηρεσίες after sales της εταιρείας, δηλαδή στο χαμηλό κόστος συντήρησης (ανταλλακτικά, εργασία). Έχουμε προγράμματα και πακέτα συντήρησης για όλα τα αυτοκίνητα και όλες τις ηλικίες αυτοκινήτων, προσφέροντας τη σιγουριά της αντιπροσωπείας σε τιμές που κανένα ανεξάρτητο, μη εξουσιοδοτημένο συνεργείο της γειτονιάς δεν μπορεί να προσφέρει. Παράλληλα δίνουμε εγγύηση 1 χρόνο ανταλλακτικών και εργασίας, δωρεάν οδική βοήθεια και πλήρη ανάληψη αποζημίωσης από όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες σε περίπτωση ατυχήματος.

 

Η MINI MOKE δραστηριοποιείται και στο χώρο των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Από τι κατηγορίας αυτοκίνητα αποτελείται κυρίως ο στόλος σας; Ποιές είναι οι παροχές που δίνονται με την αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου;

Στην ελληνική αγορά ο συγκεκριμένος χώρος αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα γι’ αυτό και ρίξαμε ένα μεγάλο βάρος της δουλειάς μας στη διάθεση επιλεγμένων μεταχειρισμένων παρέχοντας στον αγοραστή υπηρεσίες ισάξιες των καινούριων όπως εγγύηση, δωρεάν service, ασφάλεια κτλ.

Τα αυτοκίνητα του στόλου των μεταχειρισμένων μας αποτελούνται από αυτοκίνητα ηλικίας έως 10 ετών. Παρ’ όλα αυτά μέσα από συνεργασίες που έχουμε αναπτύξει με συναδέλφους μπορούμε και διοχετεύουμε και παλαιότερα αυτοκίνητα ώστε να δίνουμε τη δυνατότητα και σε εκείνους τους πελάτες που διαθέτουν τέτοιας ηλικίας αυτοκίνητο να εξυπηρετηθούν από εμάς και να πάρουν ένα πιο καινούριο και ασφαλές αυτοκίνητο.

Οι παροχές που δίνουμε με την αγορά κάθε μεταχειρισμένου αυτοκινήτου μας είναι:

  • Γραπτή εγγύηση μηχανικών και ηλεκτρονικών μερών όπου εάν πρόκειται για Peugeot μπορεί να φτάσει και τα 2 χρόνια. Αυτό προϋποθέτει τον εξονυχιστικό έλεγχο και τυχόν επισκευή των αυτοκινήτων μας προκειμένου να είναι δυνατή αυτή η παροχή.
  • Δυνατότητα για συστηματική συντήρηση σε εμάς για όσο διάστημα επιθυμεί ο νέος ιδιοκτήτης με ανταγωνιστικές τιμές ανταλλακτικών και εργασιών.
  • Διάφορα δώρα που ποικίλουν κατά περίπτωση όπως συναγερμός   και αισθητήρες παρκαρίσματος.
  • Δυνατότητα ασφάλισης με το οικονομικότερο πακέτο της αγοράς και δωρεάν οδική βοήθεια.

 

Σας ευχαριστούμε θερμά και σας ευχόμαστε η PEUGEOT MINI MOKE να συνεχίσει την πολυετή επιτυχημένη πορεία της στην ελληνική αγορά.

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

ΑΓΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΒΕΝΖΙΝΗΣ Ή ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ: ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

Δεν έχετε περάσει ΚΤΕΟ στο όχημά σας; Μάθετε τι κυρώσεις σας περιμένουν

Πώς να ελαχιστοποιήσετε την κατανάλωση καυσίμου του αυτοκινήτου σας

 

 

 

 

 

  • 22/03/2016 11:26:40
  • 4554
  • Αφιερώματα-Πρόσωπα
  • Μοίρασμα

Κατηγορίες

menumaster.gr

Έπεσε η τιμή τους!

GARAGE