Πώς να συντηρήσετε το όχημα σας με 5 απλά βήματα

Τα τελευταία χρόνια δίνεται τόση έμφαση στα καινούργια εντυπωσιακά μοντέλα και στην αγορά ενός ολοκαίνουργιου αυτοκινήτου που σχεδόν έχουμε ξεχάσει τα δικά μας οχήματα με αποτέλεσμα να τα παραμελούμε σε μεγάλο βαθμό.

Κάτι όμως που πολλοί αγνοούν είναι ότι το παλιό σας αυτοκίνητο με την κατάλληλη φροντίδα μπορεί να γίνει σαν καινούργιο και να παραμείνει έτσι για πολλά χρόνια ακόμη. Πώς λοιπόν μπορούμε να συντηρήσουμε το όχημα μας σωστά ώστε να του εξασφαλίσουμε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής με κορυφαίες αποδόσεις;

Δεν απαιτείται μεγάλη προσπάθεια, αφού χρειάζεται να έχετε υπόψιν σας μόνο αυτές τις 5 λέξεις – κλειδιά:

Λάστιχα

Είναι τα «πόδια» του αυτοκινήτου σας και σε αυτά βασίζεται σε μεγάλο βαθμό όλη του η κίνηση. Τα κατάλληλα λάστιχα εξασφαλίζουν τέλεια κρατήματα και σας προστατεύουν, βοηθώντας να έχετε τον πλήρη έλεγχο του αυτοκινήτου παντός καιρού. Ελέγχετε τα λάστιχα σας τακτικά για φθορές η γδαρσίματα και τουλάχιστον μία φορά το χρόνο ελέγχετε ότι η πίεση τους είναι στα σωστά επίπεδα. Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να αλλάζουμε εντελώς λάστιχα κάθε 4-5 χρόνια, ενώ ιδανικά θα πρέπει να έχουμε και ένα ζευγάρι χειμερινά λάστιχα τα οποία θα τοποθετούμε όταν ο καιρός το απαιτεί.

Λάδια

Τα λάδια είναι το «αίμα» του αυτοκινήτου που εξασφαλίζει την καλή λειτουργία του κινητήρα και επηρεάζει σημαντικά την απόδοση του. Ελέγχετε τα λάδια σας ιδανικά κάθε βδομάδα και αλλάξτε τα κάθε 5.000 χιλιόμετρα.

Παράθυρα – Καθρέφτες

Η καλή ορατότητα είναι απαραίτητη για μία ασφαλή οδήγηση οπότε θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι όλα τα παράθυρα και οι καθρέφτες του οχήματος την υποστηρίζουν στην εντέλεια. Ελέγχετε τακτικά για εκδορές, φθορές ή ρωγμές σε καθρέφτες και παράθυρα και φροντίστε πριν μπείτε στο αυτοκίνητο να κρατάτε απόλυτα καθαρό το παρμπριζ και το πίσω τζάμι για να περιορίσετε όσο είναι δυνατόν τις «νεκρές γωνίες».

Φρένα

Δεν είναι δύσκολο να κατανοήσουμε γιατί τα φρένα του αυτοκινήτου μας θα πρέπει να δουλεύουν στην εντέλεια. Είναι σημαντικό να ελέγχετε τα υγρά των φρένων κάθε εβδομάδα και αν νιώσετε ότι το αυτοκίνητο σας δεν ανταποκρίνεται όπως θα έπρεπε στο φρενάρισμα ή ακούτε περίεργους ήχους, επισκεφθείτε άμεσα ένα συνεργείο.

Εσωτερικό

Καλοδιατηρημένο αυτοκίνητο είναι το καθαρό αυτοκίνητο. Ιδανικά κάντε ατμοκαθαρισμό μέσα και έξω μία φορά την εβδομάδα σε ειδικό συνεργείο, ή αν αυτό δεν είναι εφικτό, η σπιτική ηλεκτρική σκούπα μπορεί να κάνει θαύματα. Σημαντικό είναι επίσης να «ντύσετε» τα μπροστινά τουλάχιστον καθίσματα με ειδικά καλύμματα που αφαιρούνται και πλένονται εύκολα στο πλυντήριο.

Στο carwall.gr γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η καλή συντήρηση του αυτοκινήτου γι’ αυτό και φροντίζουμε όλα τα αυτοκίνητα που διαθέτουμε στους πελάτες μας να έχουν περάσει τους απαραίτητους ελέγχους και να λειτουργούν στην εντέλεια εξασφαλίζοντας κορυφαία απόδοση και μέγιστη ασφάλεια.

 

Διαβάστε επίσης:

ΑΓΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΒΕΝΖΙΝΗΣ Ή ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ: ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

Δεν έχετε περάσει ΚΤΕΟ στο όχημά σας; Μάθετε τι κυρώσεις σας περιμένουν

Πώς να ελαχιστοποιήσετε την κατανάλωση καυσίμου του αυτοκινήτου σας

  • 01/04/2016 10:20:53
  • 2188
  • Service-Χρήσιμα
  • Μοίρασμα

Κατηγορίες

menumaster.gr

Έπεσε η τιμή τους!

GARAGE