Πώς να προσθέσετε αξία στο αυτοκίνητό σας

Με το πέρασμα των χρόνων οι περισσότεροι θέλουν να ανταλλάξουν ή να πουλήσουν το αυτοκίνητό τους. Όταν έρθει εκείνη η ώρα του... αποχωρισμού, ένα σημαντικό στοιχείο που παίζει ρόλο αφορά την αξία του, που πρέπει να διατηρήσουμε σε υψηλά επίπεδα.

Για να το πετύχουμε το σκοπό μας θα πρέπει να κάνουμε απλά πράγματα προκειμένου "να πιάσουμε τα λεφτά μας". Σε κάθε περίπτωση για να εκτιμηθεί η αξία θα παίξουν ρόλο, η κατάσταση, η ηλικία και τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει το αυτοκίνητο. Ενώ, κάποιοι από αυτούς τους παράγοντες δεν μπορούν να ελεγχθούν, υπάρχουν αρκετοί άλλοι που είναι στο χέρι μας να τους προσέξουμε.

 Η ομάδα μας προτείνει απλούς τρόπους για να διατηρήσουμε την αξία του αυτοκινήτου σε ικανοποιητικά επίπεδα. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγος χρόνος για τη φροντίδα, καθώς αυτή μπορεί να αποφέρει έως και 1000 ευρώ διαφορά τιμής προς όφελός μας, ανάλογα και με τη μάρκα και το μοντέλο του αυτοκινήτου, όταν θα χρειαστεί αυτό να πουληθεί.

Σας προτείνουμε λοιπόν, μερικά πράγματα που μπορείτε να ξεκινήσετε να τα κάνετε από σήμερα κιόλας:

Εσωτερική και εξωτερική κατάσταση:

  • Ο κυριότερος παράγοντας που καθορίζει την αξία ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου είναι η εσωτερική και εξωτερική του κατάσταση.
  • Ένα καλό πλύσιμο εσωτερικά και εξωτερικά ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα διατηρούσε την ποιότητα του αυτοκινήτου σας τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά
  • Τα καλύμματα των καθισμάτων και του τιμονιού αποτελούν μια μικρή επένδυση της τάξεως των 50€ - 100€, θα σας βοηθήσουν όμως πολύ στο να γλυτώσετε πολλές φθορές στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σας.
  • Οι καπνιστές θα πρέπει να αποφεύγετε να καπνίζετε πλέον μέσα στο αυτοκίνητο σας. Ο καπνός του τσιγάρου είναι δύσκολο να καθαριστεί ή να καλυφθεί και επηρεάζει έντονα την συνολική αξία του οχήματός σας.

Παρκάρισμα:

  • Να προσέχετε που παρκάρετε και σε τι όχημα παρκάρετε δίπλα.
  • Παρκάρετε σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση από τα κοντινά οχήματα μπορείτε. Οι περισσότερες γρατζουνιές που συμβαίνουν είναι κατά τη διάρκεια του παρκαρίσματος και του ξεπαρκαρίσματος.
  • Μην παρκάρετε με τις δύο ρόδες πάνω στο πεζοδρόμιο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να φθείρονται τα λάστιχά σας και να δημιουργούνται προβλήματα στην ανάρτησή σας.
  • Να παρκάρετε στη σκιά. Οι ακτίνες του ήλιου και ιδιαίτερα το καλοκαίρι, όπως και στον άνθρωπο έτσι και στο αυτοκίνητο μπορούν να προκαλέσουν ζημιά. Μπορείτε επίσης, να προμηθευτείτε κουκούλα αυτοκινήτου και αλεξήλιο για το ταμπλό.

Service-Συντήρηση:

  • Θα πρέπει να τηρούμε το χρονοδιάγραμμα των service και να ελέγχουμε συχνά το αυτοκίνητο μας για τυχόν απρόοπτες βλάβες. Αρκετά βενζινάδικα πλέον, προσφέρουν δωρεάν έλεγχο πολλών σημείων.
  • Ακόμα και αν ακούγεται περίεργο, να φυλάτε τις αποδείξεις από τα πλυσίματα του αυτοκινήτου σας, τα σέρβις, τις αλλαγές ελαστικών, τις αλλαγές λαδιών και όλων γενικά των ενεργειών που κάνετε για τη συντήρηση και φροντίδα του αυτοκινήτου σας. Αυτό τις περισσότερες φορές παίζει σημαντικό ρόλο στην αξία του αυτοκινήτου.

Ακολουθείστε αυτές τις απλές οδηγίες και θα δείτε ότι όταν φτάσετε στη διαδικασία πώλησης του αυτοκινήτου σας, η καλή κατάσταση και συντήρηση του αυτοκινήτου σας θα εκτιμηθεί και θα πετύχετε την τιμή που έχετε βάλει στόχο.

 

Διαβάστε επίσης:

Τα 5 μυστικά της διαπραγμάτευσης για ένα μεταχειρισμένο Ι.Χ.

Πώς να φτιάξεις μια σωστή αγγελία για να πουλήσεις το μεταχειρισμένο σου.

Υπολογίστε το κέρδος σε... χρήμα του diesel έναντι της βενζίνης

ΑΓΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΒΕΝΖΙΝΗΣ Ή ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ: ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

Η Nissan σβήνει τον ΦΠΑ !!!

Το STOCK CENTER προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ τα ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ του 2017

 

  • 10/05/2016 11:49:36
  • 6810
  • Καινούργια Αυτοκίνητα
  • Μοίρασμα

Κατηγορίες

menumaster.gr

Έπεσε η τιμή τους!

GARAGE