Οδήγηση & ασφάλεια: Η υψηλή θερμοκρασία

Ο καύσωνας πάντα πλήττει αυτοκίνητα και επιβάτες. Όταν ξεπερνιούνται κάποια όρια, αρχίζουν οι κίνδυνοι για όλους τους επιβάτες. Η ζέστη φέρνει υπνηλία και χαλάρωση και κινδυνεύουμε περισσότερο. Ο κλιματισμός θεωρείται απαραίτητος, ώστε οι μετακινήσεις να γίνονται υποφερτές και ασφαλείς. 

Παράθυρα και κλιματισμός: Ποιο προηγείται;

Το καυτό από τον ήλιο  αυτοκίνητο καθιστά τα πρώτα λεπτά της παρουσίας μας σε αυτό πραγματικό βασανιστήριο. Άμεσα ανοίγουμε όλα τα παράθυρα για να φύγει η πολύ υψηλή θερμοκρασία. Τα πρώτα χιλιόμετρα τα πραγματοποιούμε με αυτόν τον τρόπο και κατόπιν ο κλιματισμός αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της πτώσης της θερμοκρασίας. Ο κρύος αέρας δεν πρέπει  να μας «κτυπά», αλλά η ροή του να είναι στραμμένη ψηλά. Έτσι  αποφεύγουμε την ψύξη. Αργότερα με τον κλιματισμό στην ανακύκλωση, βοηθά περισσότερο, αλλά δεν τον χρησιμοποιούμε  παρατεταμένα και καθ’   όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.

 

Ταξιδεύουμε νωρίς το πρωί

Για κάποιο μεγάλο ταξίδι, ξεκινάμε νωρίς το πρωί. Αυτό βοηθά επιβάτες και  παιδιά, αλλά κυρίως τον οδηγό και το αυτοκίνητο. Τα διάφορα αντιηλιακά, τα οποία τοποθετούνται στα πλαϊνά τζάμια του αυτοκινήτου προστατεύουν τους μικρούς, κυρίως, επιβάτες. Σήμερα με την τεχνολογία να εξελίσσεται, πολλά αυτοκίνητα διαθέτουν αθερμικά κρύσταλλα, τα οποία είναι ιδανικά για τα θερμά κλίματα.

 

Σαγιονάρες; Σε καμία περίπτωση

Αποφεύγουμε να οδηγούμε με σαγιονάρες. Κάνουν το πόδι να ιδρώνει και μπορεί να γλιστρήσουν από το πόδι με αποτέλεσμα να σφηνωθούν πίσω από τα πεντάλ.  Ένα ίσιο ή αθλητικό παπούτσι με κάλτσα αποτελεί ιδανική πρόταση. Ο ιδρώτας απορροφάται γρήγορα και το πόδι  μπορεί να πατά με δύναμη και ασφάλεια τα πεντάλ.

 

Μακό: Το κατάλληλο ρούχο

Οδηγούμε πάντα με κάποιο μακό ρούχο, προκειμένου να τοποθετηθεί σωστά και με ασφάλεια η ζώνη ασφαλείας και να απορροφάται ο ιδρώτας. Η πολλή ζέστη φέρνει δυσφορία και μαζί με την σχετική υγρασία καταβάλλουν οδηγό & επιβάτες.

 

Περί διατροφής

Προσέχουμε τη σωστή διατροφή, δεν οδηγούμε με βαρύ στομάχι, ενώ ένα μπουκάλι νερό θεωρείται επιβεβλημένο όταν μεταφέρουμε παιδιά. 

  • 22/06/2015 11:28:30
  • 2102
  • Service-Χρήσιμα
  • Μοίρασμα

Κατηγορίες

menumaster.gr

Έπεσε η τιμή τους!

GARAGE