Νέο 2019 Mercedes CLA: Το νέο κομψό πανέμορφο τετράθυρο coupe (photos & vid)

Το νέο, πιο τολμηρό τετράθυρο coupe της Mercedes CLA είναι εδώ. Η Mercedes  μας έφερε το πρώτο μεγάλο λανσάρισμα του 2019: αυτό το νέο CLA, το οποίο θα ενταχθεί στην κατηγορία A-Class της γερμανικής σειράς κατασκευαστών

Το αρχικό  CLA  ήταν το πρώτο «coupe saloon» που προσφέρεται στο τμήμα της κατηγορίας Α.

Το νέο σχήμα θα πρέπει να βοηθήσει, επειδή αυτό το CLA είναι 48mm μεγαλύτερο από ό, τι πριν και είναι ελαφρώς στενότερο συνολικά συμπεριλαμβανομένων των πλευρικών κατόπτρων, το ίδιο το σώμα είναι περισσότερο από 50mm ευρύτερο. Αυτό επέτρεψε στους μηχανικούς της εταιρίας να διευρύνουν τα εμπρός και πίσω κομμάτια κατά 63mm και 55mm αντίστοιχα.

Συνολικά το προφίλ κάνει καλύτερη δουλειά ώστε να μοιάζει με ένα «μωρό CLS» η οποία έχει πιο έντονες καμπύλες από πριν.

Το μεταξόνιο του CLA είναι 30mm μεγαλύτερο από το A-Class, βοηθώντας να παραδώσει λίγο περισσότερο χώρο για τα πόδια για τους επιβάτες των πίσω καθισμάτων. Ο εσωτερικός χώρος έχει βελτιωθεί σημαντικά έναντι του παλαιού CLA, στην πραγματικότητα. υπάρχουν 17 χιλιοστά περισσότερος χώρος κεφαλής μπροστά και περισσότερος χώρος αγκώνων και ώμων για τους πίσω επιβάτες.

Η χωρητικότητα της καμπίνας είναι ελαφρώς μειωμένη, από 470 λίτρα σε 460 λίτρα, αλλά η Mercedes λέει ότι το αυτοκίνητο πρέπει να είναι πρακτικότερο, εξαιτίας ενός πολύ ευρύτερου ορόφου και ενός μεγαλύτερου ανοίγματος στο χώρο φόρτωσης.

Είναι σημαντικό ότι η Mercedes αποφάσισε να αποκαλύψει το αυτοκίνητο στο  Consumer Electronics Show  στο Λας Βέγκας.

Το CLA Coupe θα έχει την ίδια διάταξη MBUX με την A-Class, ενσωματώνοντας τον βοηθό ελεγχόμενης φωνής «Hey Mercedes», αλλά προσθέτοντας μεγαλύτερο τοπικό περιεχόμενο. Παρουσιάζει επίσης το Interior Assist, το οποίο φέρνει την προσαρμογή του περιεχομένου της οθόνης καθώς το προσεγγίζει με το χέρι, καθώς και το πεδίο ελέγχου των «αγαπημένων» χειρισμών που πρέπει να αποθηκευτούν, τόσο για τον οδηγό όσο και για τον συνοδηγό.

Το αυτοκίνητο που παρουσιάστηκε στο Vegas ήταν ένα CLA 250, που τροφοδοτείται από έναν τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα. Μέχρι τη στιγμή που το αυτοκίνητο θα φθάνει στους εμπόρους, θα είναι επίσης διαθέσιμες πιο μετριοπαθείς εκδόσεις βενζίνης, ξεκινώντας με ένα CLA 180, μαζί με έναν αριθμό τετρακύλινδρων πετρελαιοκινητήρων.

Είναι απίθανο να υπάρχει μια επιλογή χειροκίνητου κιβωτίου, αλλά η τετρακίνηση μπορεί να προσφερθεί σε βενζινοκίνητα μοντέλα υψηλότερου επιπέδου.

Η Mercedes ισχυρίζεται ότι ένα χαμηλότερο κέντρο βάρους βοηθά να δώσει στο CLA "τα πιο σπόρ χαρακτηριστικά οδήγησης" της μικρής κατηγορίας αυτοκινήτου. Το Coupe έχει ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων στο πίσω μέρος, μια παχύτερη λάμα αντιολισθητική από την A-Class και την επιλογή προσαρμοστικών αποσβεστήρων. Οι προδιαγραφές δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο, θα προσφέρονται με τροχούς που κυμαίνονται από 16 ίντσες έως 19 ίντσες σε μέγεθος.

Οι εκδόσεις υψηλότερης απόδοσης του αυτοκινήτου είναι επίσης υπό κατασκευή. Αναμείνετε να δείτε ένα  CLA 35 AMG και CLA 45 AMG μέσα σε έξι μήνες και ένα Shooting Brake θα φτάσει εντός του ίδιου χρονικού πλαισίου.

  • 10/01/2019 08:43:10
  • 2030
  • Καινούργια Αυτοκίνητα
  • Μοίρασμα

Κατηγορίες

menumaster.gr

Έπεσε η τιμή τους!

GARAGE