Η Toyota παρουσιάζει το νέο Supra στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ (photos & vid)

Η Toyota Motor Corporation (Toyota) έκανε πρεμιέρα το πολύ-αναμενόμενο νέο Supra στο North American International Auto Show 2019 στο Ντιτρόιτ. Οι πωλήσεις στην Ιαπωνία του νέου Supra έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν την άνοιξη του 2019.

Το νέο Supra είναι το πρώτο παγκόσμιο μοντέλο της σειράς σπορ αυτοκινήτων της TOYOTA GAZOO Racing. Από τότε που το πρώτο αγωνίζεται στην Γερμανία στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Nürburgring, η TOYOTA GAZOO Racing έχει ως στόχο μέσα από το μηχανοκίνητο αθλητισμό να αναπτύξει τα αυτοκίνητα και τους ανθρώπους της, με στόχο «να καταστούν όλο και καλύτερα αυτοκίνητα.» Οι γνώσεις και η τεχνογνωσία που έχει δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια έχουν δρομολογηθεί για να φέρουν το Supra πίσω στη ζωή με τη μορφή του «GR Supra».

Ο πρόεδρος της Toyota, Akio Toyoda, ο οποίος είναι και κύριος οδηγός, δήλωσε: «Παλαιότερα, πέρασα αμέτρητες ώρες οδήγησης ενός παλιού Supra στο Nurburgring για να γίνω οδηγός. Το Supra είναι σαν ένας παλιός φίλος που κατέχει μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου. Ενώ άλλοι κατασκευαστές έβαζαν τα όμορφα νέα τους πρωτότυπα τα οποία επρόκειτο να εισαγάγουν, οδήγησα ένα παλιό Supra που δεν ήταν πλέον στην παραγωγή. Έτσι κι αν η Toyota δεν σχεδίαζε να κατασκευάσει ένα νέο Supra, για όλους τους σκληρούς fans του Supra σε όλο τον κόσμο, θέλησα κρυφά να το πραγματοποιήσω. Η νέα GR Supra γεννήθηκε μέσω δοκιμών στο Nurburgring και μπορώ να πω ειλικρινά ότι είναι ένα αυτοκίνητο που είναι διασκεδαστικό να το οδηγείς και καλύτερο από ποτέ.

Το ολοκαίνουριο Supra πέμπτης γενιάς σηματοδοτεί το τέλος μιας διακοπής 17 χρόνων από την ολοκλήρωση της παραγωγής της προηγούμενης γενιάς το 2002. Από τότε που ξεκίνησε το Supra το 1978, όλες οι γενιές είχαν εμπρόσθιο κινητήρα, κίνηση στον πίσω τροχό και έναν εξακύλινδρο κινητήρα. Η τελευταία δεν αποτελεί εξαίρεση. Αυτή τη φορά, έχει δοθεί μεγάλη προσοχή και στα τρία θεμελιώδη στοιχεία του μεταξόνιου, του πέλματος και του κέντρου βάρους, επιτυγχάνοντας έτσι την απόδοση χειρισμού που ταιριάζει με ένα καθαρό σπορ αυτοκίνητο.

Ο Tetsuya Tada, επικεφαλής της εξέλιξης, δήλωσε: "Ξεκινήσαμε να δημιουργούμε ένα καθαρό σπορ αυτοκίνητο που θα μπορούσε να επιτύχει την απόλυτη διασκέδαση στην οδήγηση. Αντί να εργαζόμαστε μόνο για προδιαγραφές όπως η ιπποδύναμη και οι κύκλοι γύρου, υπογραμμίσαμε την απόδοση, όπως ο βαθμός στον οποίο η οδήγηση μπορεί να θεωρηθεί διασκεδαστική, με το αυτοκίνητο και τον οδηγό να γίνονται ένα ".

Επίσης σήμερα, το TOYOTA GAZOO Racing εγκαινιάζει την έκδοση "Supra is Back" μιας παγκόσμιας τηλεοπτικής σειράς για την προώθηση του νέου Supra.

  • 15/01/2019 09:21:43
  • 2166
  • Καινούργια Αυτοκίνητα
  • Μοίρασμα

Κατηγορίες

menumaster.gr

Έπεσε η τιμή τους!

GARAGE