Η BMW Σειρά 1 έχει δύο λόγους για να γιορτάζει: Η παραγωγή της ξεπέρασε τα δύο εκατομμύρια - Μία νέα έκδοση ετοιμάζεται να γράψει ένα νέο κεφάλαιο στην επιτυχημένη ιστορία του μοντέλου.

Την 28η Μαρτίου 2015 λανσάρεται η νέα BMW Σειρά 1. 

Οι φίλοι της compact κατηγορίας σύντομα θα μπορούν να απολαύσουν ένα αυτοκίνητο με πιο εντυπωσιακή σχεδίαση, αναβαθμισμένη ποιότητα εσωτερικού, ισχυρότερους αλλά αποδοτικότερους κινητήρες και πρωτοποριακό εξοπλισμό. Πριν το λανσάρισμα, μία είδηση έρχεται αυτή τη φορά από το εργοστάσιο της BMW στο Regensburg: η 2 εκατομμυριοστή BMW Σειρά 1 πέρασε από τη γραμμή παραγωγής. Το επετειακό αυτοκίνητο κατασκευάστηκε λίγες μόλις ημέρες αφότου ξεκίνησε η παραγωγή της νέας έκδοσης του μοντέλου και είναι ένα από τα πρώτα αντίτυπα της νέας BMW Σειράς 1 που προορίζονται για εξαγωγή στην Ασία. Η 5θυρη BMW 120i, σε απόχρωση Estoril Blue metallic και εφοδιασμένη με πακέτο M Sport, θα παραδοθεί σε πελάτη στην Ιαπωνία.

Αυτό το ορόσημο παραγωγής στο εργοστάσιο του Regensburg αποτελεί ένα ακόμα σταθμό στη διεθνή καριέρα της BMW Σειράς 1. Στα τέλη του περσινού καλοκαιριού, η εταιρία γιόρτασε τα γενέθλια των 10 χρόνων της σειράς. Τώρα, η παραγωγή των δύο εκατομμυρίων οχημάτων επιβεβαιώνει ότι η διάσημη οδηγική απόλαυση BMW έχει επεκταθεί και στην compact κατηγορία. Στην πρεμιέρα της, το 2004 η BMW Σειρά 1 έγινε το πρώτο μοντέλο της μάρκας που κατάφερε να ταιριάξει τη σπορ και κομψή σχεδίαση, τη δυναμική συμπεριφορά και την premium ποιότητα με τα λειτουργικά χαρακτηριστικά ενός μικρού 5θυρου μοντέλου. Διαθέτοντας ανώτερη τεχνολογία κινητήρων και πλαισίου και πίσω κίνηση (RWD) - που παραμένει μοναδικό επιχείρημα πωλήσεων στην compact κατηγορία - η BMW Σειρά 1 αποτελεί πρότυπο σπορ ικανοτήτων στην κατηγορία της. Ταυτόχρονα, είναι πρωτοπόρος της πιο εξελιγμένης τεχνολογίας BMW EfficientDynamics, που προσφέρει και στη νέα BMW Σειρά 1 μία εντυπωσιακή ισορροπία μεταξύ οδηγικής απόλαυσης και κατανάλωσης.

Η νέα BMW Σειρά 1 θα προσφέρεται σε 5θυρες και 3θυρες εκδόσεις. Η 3θυρη BMW Σειρά 1 θα κατασκευάζεται αποκλειστικά στο εργοστάσιο της BMW στο Regensburg, ενώ η 5θυρη BMW Σειρά 1 θα παράγεται και στο εργοστάσιο της Λειψίας. Τα δύο μοντέλα διατίθενται με μία γκάμα ισχυρών και πολύ αποδοτικών κινητήρων βενζίνης και diesel με τεχνολογία BMW TwinPower Turbo, σε τρικύλινδρες και τετρακύλινδρες εκδόσεις της τελευταίας γενιάς του BMW Group και έναν εξακύλινδρο εν σειρά με τεχνολογία M Performance TwinPower Turbo. Η νέα BMW Σειρά 1 (κατανάλωση μικτού κύκλου: 8.0 – 3.4 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 188 – 89 g/km) καλύπτει ένα φάσμα επιδόσεων από 80 kW/109 hp - 240 kW/326 hp.

Η BMW M135i M Performance Automobile είναι συνώνυμο της έξοχης δυναμικής συμπεριφοράς, ενώ η 85 kW/116 hp BMW 116d EfficientDynamics Edition είναι η πιο αποδοτική, με μέση κατανάλωση 3,8 – 3,4 l/100 km και εκπομπές CO2 101 – 89 g/km στον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών. Τα μοντέλα BMW M135i, BMW 118d και BMW 120d μπορούν να παραγγέλνονται με το ευφυές σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive.

Στοιχεία που ξεχωρίζουν στη λίστα εξοπλισμού της νέας BMW Σειρά 1 είναι το στάνταρ λειτουργικό σύστημα iDrive, προβολείς με πλήρη λειτουργικότητα LED (διατίθενται προαιρετικά για τη BMW Σειρά 1 για πρώτη φορά) και οι τελευταίες προσθήκες στη γκάμα BMW ConnectedDrive. Πέρα από το σύστημα Active Cruise Control με λειτουργία Stop & Go και τη νέα γενιά Parking Assistant, διατίθενται επίσης λειτουργίες όπως το Driving Assistant. Τον εξελιγμένο χαρακτήρα της νέας BMW Σειράς 1 υπογραμμίζουν και οι στάνταρ λειτουργίες Intelligent Emergency Call και BMW TeleServices. Το προαιρετικό σύστημα Πλοήγησης  Professional προσφέρει αυτόματη ενημέρωση χαρτών (μέσω της ενσωματωμένης κάρτας SIM και δικτύου κινητής τηλεφωνίας), που διατίθεται δωρεάν τα τρία πρώτα χρόνια από την ταξινόμηση του αυτοκινήτου. Κατ’ επέκταση αναβαθμίζονται και άλλες διαδικτυακές υπηρεσίες όπως πληροφόρηση, επικοινωνία και ψυχαγωγία, που ο οδηγός μπορεί να ενσωματώσει στο αυτοκίνητο με εφαρμογές μέσω της κάρτας SIM ή ενός smartphone.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επίσημες τιμές κατανάλωσης, ειδικές τιμές εκπομπών CO2 και κατανάλωση ηλεκτρικής ισχύος των νέων αυτοκινήτων περιλαμβάνονται στο ‘Εγχειρίδιο για κατανάλωση καυσίμου, εκπομπές CO2 και κατανάλωση ηλεκτρικής ισχύος νέων επιβατών αυτοκινήτων’, που διατίθεται σε όλο το Δίκτυο Εμπόρων, από τη Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT), Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen and at http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html. LeitfadenCO2 (GuidelineCO2) (PDF ‒ 2.7 MB)

  • 09/03/2015 23:14:14
  • 1192
  • Καινούργια Αυτοκίνητα
  • Μοίρασμα

Κατηγορίες

menumaster.gr

Έπεσε η τιμή τους!

GARAGE