Η BMW Motorrad πούλησε πάνω από 15.000 μοτοσικλέτες και maxi scooters το μήνα Μάιο

Για πέμπτο συνεχή μήνα, η BMW Motorrad παραμένει σε σταθερά ανοδική πορεία. Το Μάιο του 2015, πουλήθηκαν 15.004 μοτοσικλέτες και maxi scooters (πέρσι: 14.088 μονάδες) σε όλο τον κόσμο. Αυτό αντιπροσωπεύει μία αύξηση πωλήσεων της τάξεως του 6,5 % συγκριτικά με το Μάιο του 2014. Η BMW Motorrad πέτυχε νέο ρεκόρ Μαΐου. Τους πρώτους πέντε μήνες της χρονιάς, η BMW Motorrad παρέδωσε συνολικά 62.928 οχήματα (πέρσι: 59,151 μονάδες). Συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, πρόκειται για αύξηση 6,4%.

Ο Heiner Faust, Επικεφαλής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της BMW Motorrad δήλωσε: «Με σταθερή άνοδο 6,5 % το Μάιο και 6,4 % τους πρώτους πέντε μήνες της χρονιάς, έχουμε ξεπεράσει αισθητά τα αποτελέσματα της προηγούμενης χρονιάς. Ισχυρότεροι συντελεστές αυτής της επιτυχίας είναι η Ευρώπη και η Ασία. Μόνο στη Γερμανία, οι πωλήσεις αυξήθηκαν πάνω από 1.000 μοτοσικλέτες συγκριτικά με πέρσι. Παράλληλα, βλέπουμε ένα έντονα θετικό κλίμα στην Κίνα. Εδώ οι πωλήσεις αυξήθηκαν σχεδόν κατά 100% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ξεπερνώντας τις 1.100 μονάδες. Η επέλασή μας στην αγορά αρχίζει να γίνεται αισθητή. Πιστεύουμε ότι οι μελλοντικές προοπτικές για την Κινεζική αγορά είναι πολλά υποσχόμενες».

Η νέα sports touring BMW R 1200 RS διατίθεται από τις 16 Μαΐου. Επιπλέον, στις 13 Ιουνίου, η BMW Motorrad ξεκίνησε τη διάθεση της νέας adventure sports S 1000 XR. Κατά συνέπεια, και τα πέντε νέα μοντέλα της BMW διατίθεται τη σεζόν του 2015.

Ο Heiner Faust σχολιάζει: «Η ισχυρή ζήτηση για τα νέα μοντέλα μας συνεχίζεται. Το λανσάρισμα της νέας R 1200 RS πήγε πολύ καλά. Η παγκόσμια, ταξιδιωτική enduro R 1200 GS Adventure εξελίσσεται άκρως ικανοποιητικά. Τη δεύτερη χρονιά από το λανσάρισμά της βρίσκεται πολύ πάνω από πέρσι. Η νέα μας supersports, S 1000 RR, γνωρίζει επίσης υψηλή ζήτηση. Παρά το πολύ ισχυρότερο περιβάλλον της αγοράς, καταφέραμε να πουλήσουμε σχεδόν 1.000 μονάδες μόνο το Μάιο».

Από την άλλη, οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για τη θρυλική και παγκοσμίως μεγαλύτερη συνάντηση της BMW Motorrad. Οι διοργανωτές περιμένουν και πάλι αρκετές δεκάδες χιλιάδες πελάτες και φίλους στη 15η έκδοση του BMW Motorrad Days, που κατά παράδοση διεξάγεται το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου (3 – 5 Ιουλίου 2015) στο Garmisch-Partenkirchen.

Όπως λέει ο Heiner Faust: «Μετά την επιτυχημένη σύνοδο κορυφής G7, το Garmisch-Partenkirchen περιμένει τώρα το επόμενο σημαντικό γεγονός. Όπως κάθε χρόνο, θα είναι μία συνάντηση φίλων της μοτοσικλέτας, διασήμων από το χώρο του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης, όλων των ενδιαφερομένων – και όσων θέλουν απλά να διασκεδάσουν. Μοτοσικλετιστές όλων των ηλικιών θα συναντηθούν με μηχανές όλων των χρονολογιών και μαρκών. Προέρχονται από όλο τον κόσμο. Ακόμα και όσοι δεν οδηγούν μοτοσικλέτα μπορούν να απολαύσουν ένα απίστευτα συναρπαστικό Σαββατοκύριακο. Οι προκατειλημμένοι για συναντήσεις του είδους πρέπει να δοκιμάσουν να έρθουν στο BMW Motorrad Days τουλάχιστον μία φορά – σας προσκαλούμε από καρδιάς».

  • 17/06/2015 11:14:18
  • 3020
  • Αφιερώματα-Πρόσωπα
  • Μοίρασμα

Κατηγορίες

menumaster.gr

Έπεσε η τιμή τους!

GARAGE