Η ADAC Opel Rallye Junior Team Παραμένει 1η στην Κατάταξη του ERC.

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός μπορεί να γίνει ανελέητος. Αυτό τουλάχιστον το ένιωσαν οι οδηγοί της ADAC Opel Rallye Junior Team την τελευταία ημέρα του SATA Rallye Acores. Πρώτον, ο Emil Bergkvist (20, από το Torsåker) και ο συνοδηγός του Joakim Sjöberg (29, από το Ösmo) αντιμετώπισαν προβλήματα. Τρεις ειδικές πριν το τέλος του τρίτου γύρου του FIA ERC Junior, οι Σουηδοί βρίσκονταν στη δεύτερη θέση όταν ξαφνικά το ADAM R2 τους έμεινε μόνο με πρώτη και δεύτερη σχέση στο κιβώτιο. Αυτό κατέστρεψε το όνειρο των δύο φορές νικητών της σεζόν να τερματίσουν στο βάθρο και νέος τους στόχος έγινε να παραμείνουν όσο το δυνατόν αλώβητοι.

Τελικά το δίδυμο Bergkvist/Sjöberg πέτυχε το στόχο του, οδηγώντας το ADAM R2 στις δύο τελευταίες ειδικές και διασχίζοντας τη γραμμή τερματισμού στο Πόντα Ντελγάδα παρά το σκασμένο λάστιχο στα τελευταία χιλιόμετρα. Το αποτέλεσμα αυτό προσγείωσε τους δύο Σκανδιναβούς στην τέταρτη θέση, διασφαλίζοντας τους ένα συνολικό προβάδισμα στη μέση ακριβώς της σεζόν του FIA ERC Junior 2015. Καθοδόν για τον επόμενο γύρο σε τρεις εβδομάδες στην Ypern του Βελγίου, η διαφορά τους από το νικητή των Αζορών Chris Ingram είναι τώρα 24 βαθμοί. Και επειδή μόνο τα τέσσερα καλύτερα αποτελέσματα από τους έξι γύρους του FIA ERC Junior προσμετρούν στο πρωτάθλημα ενώ τα δύο πιο χειρότερα παραβλέπονται, η τρέχουσα κατάταξη είναι ήσσονος σημασίας.

«Έχω ανάμεικτα συναισθήματα γι’ αυτό το ράλι,» δήλωσε ο Bergkvist. «Ακόμα και κάτω από δύσκολες συνθήκες, ήμασταν και πάλι πολύ γρήγοροι με το ADAM R2 μας. Ασφαλώς θα θέλαμε να έχουμε τερματίσει στη δεύτερη θέση, αλλά δεν ήταν γραφτό. Έτσι είναι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός. Τουλάχιστον καταφέραμε να τερματίσουμε και να κερδίσουμε πολύτιμους βαθμούς από την τέταρτη θέση. Παραμένουμε πρώτοι στο FIA ERC Junior με ισχυρό πλεονέκτημα έναντι του πλησιέστερου αντιπάλου μας. Τώρα θα επικεντρωθούμε σε αυτό που έχουμε μπροστά μας και θα τρέξουμε στους επόμενους αγώνες του FIA ERC Junior με πολύ επιθετική διάθεση.»

Οι άλλοι οδηγοί της ομάδας, Marijan Griebel (26, από το Hahnweiler) και ο συνοδηγός του Stefan Clemens (28, από το Weiskirchen) είχαν ακόμα μεγαλύτερη ατυχία. Μετά από μία θαυμάσια επίδοση που τους έφερε την τέταρτη θέση πριν την τελευταία ειδική του χωμάτινου ράλι του Πορτογαλικού αρχιπελάγους στη μέση του Ατλαντικού, το ADAM R2 παρουσίασε πρόβλημα. Αν και διέσχισαν τη γραμμή τερματισμού, δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στο parc fermé του Πόντα Ντελγάδα με τις δικές τους δυνάμεις, έτσι οι Griebel και Clemens αποκλείστηκαν από την κατάταξη. Αξίζει να σημειωθεί ο εντυπωσιακός καλύτερος χρόνος που έφεραν στη μεγάλη ειδική των 20 χλμ. (Νο.13).

Ο Griebel είχε επίσης ανάμικτα συναισθήματα για το ράλι: «Χθες όλα πήγαν άψογα και στη σημερινή κατάταξη φτάσαμε ακόμα και στη δεύτερη θέση – με ένα από τα λίγα αυτοκίνητα που δεν είχαν κάποια ορατή εξωτερική ζημιά. Το απολαύσαμε, ήμασταν γεμάτοι αυτοπεποίθηση, μέχρι εκείνη τη στιγμή το ADAM R2 ήταν φανταστικό. Όλα θα μπορούσαν να είναι τέλεια. Και τότε, δύο χιλιόμετρα πριν τη γραμμή τερματισμού της τελευταίας ειδικής, ξεμείναμε από ισχύ. Το ξέραμε από την πρώτη στιγμή ότι δεν θα καταφέρναμε να κάνουμε τα 60 χιλιόμετρα για να επιστρέψουμε στο Πόντα Ντελγάδα. Τώρα πρέπει να ανασκουμπωθούμε και να συνεχίσουμε τη μάχη. Έχουμε ένα γρήγορο αυτοκίνητο που είναι ανταγωνιστικό σε όλα τα εδάφη, έχουμε και καλούς οδηγούς. Είναι κάτι που θέλουμε να αποδείξουμε και στην Ypern.»

Οι οδηγοί του ADAC Opel Rallye Junior Team δεν θα έχουν πολύ χρόνο για ξεκούραση. Το ερχόμενο Σάββατο (13 Ιουνίου), οι Griebel/Clemens και Bergkvist/Sjöberg τρέχουν στο Rallye Wervik στο Βέλγιο με τα ADAM R2 τους. Χρησιμοποιούν αυτό τον αγώνα σαν προετοιμασία για τον τέταρτο γύρο του FIA ERC Junior, το Kenotek Ypres Rallye, 25 – 27 Ιουνίου. Ο αγώνας που διεξάγεται στην περιοχή Ypern της Δυτικής Φλάνδρας είναι ασφάλτινος.

  • 11/06/2015 12:19:20
  • 2813
  • Αφιερώματα-Πρόσωπα
  • Μοίρασμα

Κατηγορίες

menumaster.gr

Έπεσε η τιμή τους!

GARAGE