Επτά προϋποθέσεις για το ιδανικό μεταχειρισμένο Ι.Χ.

Ο υποψήφιος αγοραστής ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά τι θέλει, για να αποκτήσει τελικά ένα όχημα κομμένο και ραμμένο στις προσωπικές ανάγκες του.

Μεταβείτε στις αγγελίες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων του car wall

Ποιό μεταχειρισμένο αυτοκίνητο ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες μου; Η απάντηση διαφέρει βεβαίως ανά περίπτωση, όμως για να βρεις το όχημα που σε καλύπτει περισσότερο, πρέπει να προετοιμαστείς πρώτα κατάλληλα και μετά να ξεκινήσεις την έρευνα. Ουσιαστικά, ο υποψήφιος αγοραστής οφείλει να γνωρίζει εκ των προτέρων τι ακριβώς περιμένει από το επόμενο αυτοκίνητό του, θέτοντας συγκεκριμένες προδιαγραφές και όρια. Ας δούμε, ποια είναι αυτά.

1. Πόσα χρήματα έχεις προϋπολογίσει για την αγορά;

Ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, που μας αρέσει, μπορεί να μας παρασύρει και να πληρώσουμε περισσότερα χρήματα από όσα είχαμε υπολογίσει αρχικά. Ωστόσο η τήρηση του προϋπολογισμού αποτελεί απαράβατο κανόνα, ακόμη και αν η υπέρβαση δεν είναι μεγάλη. Σκεφτείτε απλά, ότι η αγορά είναι γεμάτη με καλά μεταχειρισμένα οχήματα, οπότε δεν υπάρχει λόγος να ξηλωθείτε περισσότερο

2. Καταλήξτε στις διαστάσεις και στο σχήμα

Πρέπει να έχετε ξεκάθαρη εικόνα του τύπου του αυτοκινήτου, που επιθυμείτε να αγοράσετε, ώστε να μπορείτε να επικεντρώσετε καλύτερα στον στόχο σας. Αποφασίστε λοιπόν πριν αρχίσετε το ψάξιμο, αν θέλετε ένα πεντάθυρο χάτσμπαγκ ή ένα SUV, ένα οικογενειακό σεντάν ή μήπως ένα πολυχρηστικό βανάκι.

3. Βάλτε όρια στην ηλικία

Δεν θέτουμε όρια μόνον στα χρήματα, που σκοπεύουμε να επενδύσουμε, αλλά και στην ηλικία του μεταχειρισμένου οχήματος. Αν έχουμε αποφασίσει, ότι το επόμενο μοντέλο μας θα είναι το πολύ μίας πενταετίας, αφήνουμε στην άκρη οτιδήποτε παλαιότερο, όσο ελκυστικό και να μας φαίνεται.

4. Τα μάξιμουμ χιλιόμετρα

Τα χιλιόμετρα ενός μεταχειρισμένου Ι.Χ. αποτελούν μία πονεμένη ιστορία, καθώς δεν υπάρχει ευκολότερη υπόθεση από το γύρισμα ενός ψηφιακού ταχυμέτρου. Γιαυτό βάλτε ένα ανώτατο όριο στα διανυθέντα χιλιόμετρα, όμως θα πρέπει να τα πιστοποιήσετε με ειδικό έλεγχο σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Αν προσπαθήσει να το αποφύγει ο κάτοχος του αυτοκινήτου προβάλλοντας διάφορες δικαιολογίες, απλά κοιτάξτε για άλλο μεταχειρισμένο.

5. Οικονομία ή οδηγική απόλαυση

Προσπαθήστε να ξεδιαλύνετε μέσα σας, αν δίνετε προτεραιότητα στην οικονομική κατανάλωση ή στην οδηγική απόλαυση. Συνήθως υπάρχουν μοντέλα με καλύτερες επιδόσεις και προδιαγραφές στον έναν ή στον άλλον τομέα, οπότε θα πρέπει να γνωρίζετε αν θα στραφείτε π.χ. σε ένα πιο οικονομικό αλλά όχι ιδιαίτερα σπιρτόζο αυτοκίνητο ή σε κάτι πιο γρήγορο, αλλά και πιο «καταναλωτικό».

6. Βενζίνη ή ντίζελ

Ένα ερώτημα, που δεν σηκώνει πάντα την ίδια απάντηση. Η τελευταία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον μέσο όρο των χιλιομέτρων, που διανύετε κάθε χρόνο. Όσο περισσότερα, τόσο ελκυστικότερη είναι η λύση του ντίζελ, αλλιώς κάνει θαυμάσια τη δουλειά του και ένας μοντέρνος βενζινοκινητήρας. Μην ξεχνάτε πάντως, ότι πολλά από τα μεταχειρισμένα πετρελαιοκίνητα μοντέλα είναι εισαγόμενα από το εξωτερικό και εκεί υπάρχει ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνος, να έχουν γυριστεί τα κοντέρ τους.

7. Χώροι για επιβάτες και αποσκευές

Ορισμένες φορές, προσπαθούμε να αγοράσουμε με τον διαθέσιμο προϋπολογισμό μας ένα μοντέλο με όσο το δυνατόν μεγαλύτερες εξωτερικές διαστάσεις και χώρους. Αυτό είναι λάθος, η επιλογή πρέπει να γίνεται και εδώ με βάση τις πραγματικές ανάγκες μας και όχι με βάση τον εγωισμό και μία τάση επίδειξης. Αλλιώς φορτωνόμαστε ένα μεγάλο μοντέλο με ό,τι αυτό συνεπάγεται, χωρίς να έχουμε ουσιαστικό όφελος.

 

Μεταβείτε στις αγγελίες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων του car wall

  • 24/02/2017 10:25:38
  • 8009
  • Service-Χρήσιμα
  • Μοίρασμα

Κατηγορίες

menumaster.gr

Έπεσε η τιμή τους!

GARAGE