Diesel ή βενζίνη; Ένα αιώνιο δίλημμα!

Μία από τις πιο ισχυρές κόντρες, στον τομέα της αυτοκίνησης που όπως φαίνεται επιφέρει ποσοστά 50-50, είναι το δίλημμα: diesel vs βενζίνη!

Τι έγινε ξαφνικά και όλοι αγοράζουν diesel; Μήπως οι κινητήρες βενζίνης δεν έχουν τελικά να ζηλέψουν τίποτα από τους diesel; Ή είναι φανερό πλέον ότι οι diesel είναι το μέλλον της αυτοκίνησης, με όλες τις προδιαγραφές;

Τα συμπεράσματα είναι αποκλειστικά δικά σας αφού όπως φαίνεται παρακάτω τα δύο καύσιμα ισοφαρίζουν, λαμβάνοντας υπόψιν τομείς όπως τεχνικά χαρακτηριστικά, επιδόσεις, τιμή κ.τ.λ.

ΚΟΣΤΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Πόντος στην βενζίνη

Είναι πολύ εύκολο να διαπιστώσει κανείς, ύστερα από μία μικρή έρευνα ότι τα βενζινοκίνητα είναι οικονομικότερα από τα πετρελαιοκίνητα με διαφορά τιμής διόλου ευκαταφρόνητη.

ΟΔΗΓΗΣΗ

Πόντος και στην βενζίνη και στον diesel

Παλαιότερα ένα βενζινοκίνητο υπερείχε στις επιδόσεις. Στο σήμερα, οι κινητήρες diesel είναι μακράν καλύτεροι από τους βενζινοκινητήρες, αλλά η διαφορά τους ίσως τροποποιείται με βάση τις ανάγκες των καταναλωτών, για αυτό συμπεραίνουμε ότι ο τρόπος οδήγησης είναι αυτός που επιφέρει και την επίδοση. Οι diesel αποδίδουν την μεγαλύτερη ροπή στις μεσαίες στροφές, ενώ από την άλλη στην βενζίνη υπάρχει το τούρμπο, του οποίου τα χαρακτηριστικά είναι ίδια με αυτά των diesel.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Πόντος στον diesel

Με καθαρό προβάδισμα, τα αυτοκίνητα πετρελαίου έχουν την μικρότερη κατανάλωση, άρα και την χαμηλότερη τιμή του καυσίμου. Η μηχανική ενέργεια ενός βενζινοκινητήρα ανέρχεται στο 30%, ενώ ένας diesel πιάνει το ποσοστό των 45%.

SERVICE

Πόντος στην βενζίνη

Η αλήθεια είναι ότι τα πετρελαιοκίνητα αφήνουν να περάσουν μεγαλύτερα διαστήματα μεταξύ των service. Παρόλα αυτά το συνολικό κόστος είναι μεγαλύτερο στο τέλος. Έτσι κι αλλιώς πλέον, ακόμα και ένας βενζινοκινητήρας χρειάζεται κάθε 2 χρόνια service. Σημαντικό ακόμα στοιχείο, είναι το γεγονός ότι δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα η επαρκής εξειδίκευση στην συντήρηση των diesel.

ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Πόντος στον diesel

Τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται από τα ποσοστά των μικροσωματιδίων, οξειδίων του αζώτου και CO2. Τα diesel απελευθερώνουν τους λιγότερους ρύπους προς το περιβάλλον, άρα τα τέλη τους είναι ιδανικά.

Το σκορ 3-3 και τα συμπεράσματα.... δικά σας!

  • 18/12/2015 10:28:03
  • 2446
  • Service-Χρήσιμα
  • Μοίρασμα

Κατηγορίες

menumaster.gr

Έπεσε η τιμή τους!

GARAGE